Ostropel de pui

Ostropel de pui
Ostropel de pui
Ostropel de pui
Ostropel de pui
Rating reţetă
Ingrediente
  • check mark 500 g Fragedo Clasic aripioare de pui
  • check mark 4-5 roșii
  • check mark 2 ardei
  • check mark 1 ceapă
  • check mark 2-3 căței de usturoi
  • check mark 1 lingură de făină
  • check mark 2-3 linguri ulei
  • check mark 2 lingurițe de boia dulce
  • check mark frunze de pătrunjel
  • check mark sare și piper după gust
  • check mark 100 ml apă

modalitate de preparare

  1. Aripioarele de pui se prăjesc în puțin ulei, pe toate părțile.
  2. Se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii tăiați mărunt. După ce legumele se înmoaie, se adaugă și roșiile. Se mai lasă puțin la fiert și se pune apă.
  3. Se condimentează cu sare, piper și boia. Mai lăsăm să fiarbă 25-30 de minute sub capac.
  4. Înainte de a lua ostropelul de pe foc, legăm sosul. Amestecăm puțină făină cu puțin din zeama ostropelului, amestecăm compoziția obținută în întreaga cantitate de mâncare și mai lăsăm să dea 2-3 clocote.
  5. *Făina se poate înlocui cu amidon.
  6. Servim cu mămăliguță!

Poftă bună!