Lanțul de producție

Investițiile în tehnologie de ultimă generație, modernizările constante, precum și adoptarea inovației ca o sursă de creștere a business-ului au adus companiei Transavia o creștere sustenabilă, dar și predictibilitate pentru viitor.

Una dintre cele mai strategice decizii luate de Transavia în ultimii ani a fost aceea de a renunța la externalizarea serviciilor și de a dezvolta propriul sistem care să îi asigure controlul integral al lanțului de producție pentru asigurarea managementul calității și a siguranței alimentului.

Prin dezvoltarea permanentă a capacităților de producție, compania Transavia a ajuns să dețină la ora actuală cel mai modern sistem integrat de creștere, procesare și distribuție a cărnii de pasăre din România, cu puncte de lucru amplasate în 8 județe: Alba, Sibiu, Cluj, Brașov, Mureș, Harghita, Caraș-Severin, Timiș.

Primul pas a fost efectuat în anul 2011, când Transavia a înființat divizia vegetală, devenind prima companie producătoare de carne din România care asigură hrana păsărilor în sistem propriu.

În prezent, Transavia are capacitatea de a reconstitui istoricul, aplicarea sau localizarea a ceea ce este luat în considerare în cadrul unui proces de fabricație: începând de la materia primă, până la producție și distribuție. În orice moment al producției poate fi verificată proveniența puiului, hala de creștere, parametrii tehnici de producție, sacrificarea, ambalarea, lotul, condițiile de depozitare și expediţia produsului.

lantul de productie

Fermele vegetale

În domeniul avicol, hrana păsărilor joacă un rol vital și este cea care asigură calitatea și siguranța produsului final. Pornind de la aceste premise, Transavia a înființat în anul 2011 divizia vegetală devenind astfel prima companie producătoare de carne din România care asigură hrana păsărilor în sistem propriu.

Fermele vegetale

Fabrica de nutrețuri combinate

Dotată cu instalație de sterilizare a furajelor, unică în țară, fabrica de nutrețuri combinate de la Sântimbru produce cca 500 de tone de furaje pe zi pentru fermele Transavia, fără niciun contact cu mediul exterior.

Fabrica de nutrețuri combinate

Fermele de creștere

Sistemul de creștere al puilor în cele 24 de ferme Transavia este realizat în conformitate cu cele mai stricte norme europene de bunăstare animală, beneficiind de condiții de creștere asigurate exclusiv prin procese automatizate, furajare, adăpare și monitorizare, controlate prin senzori. Asigurarea bunăstării animalelor se realizează atât prin tehnologie de ultimă generație, cât și prin prezența permanentă a unui personal calificat, format din medici și tehnicieni veterinari.

Fermele de creștere

Abatoare

Cele 3 abatoare de păsări deținute de Transavia în Alba, Brașov și Bocșa dispun de linii tehnologice foarte moderne, fiind printre puținele de acest gen în Europa de Est. Dotate fiecare cu laborator propriu de analiza, au capacitatea totala de 100.000 tone/an.

Abatoare

Fabrica de procesare

Preparatele din carne sunt realizate cu ajutorul liniilor de producție dotate cu tehnologie de ultimă generație, unde transformarea materiilor prime în produse finite se realizează prin operații complet automate, factorul uman intervenind numai pentru supervizare. Astfel, prin îmbinarea elementelor esențiale din linia tradițională de obținere a preparatelor din carne cu elemente inovatoare, crește randamentul de procesare pentru obținerea unor produse cu un grad ridicat de siguranță alimentară.

Fabrica de procesare

Distribuție

Parcul auto al companiei include peste 400 de autovehicole care asigură transportul materiilor prime si al produselor Transavia, in conditii de maximă siguranță alimentară.

Distribuție