Aripioare la cuptor cu chutney de mere

60 minute watch
4 porții size
ușor cook
Aripioare la cuptor cu chutney de mere
Aripioare la cuptor cu chutney de mere
Aripioare la cuptor cu chutney de mere
Aripioare la cuptor cu chutney de mere
Aripioare la cuptor cu chutney de mere
Rating reţetă
Ingrediente
  • check mark o taviță de aripioare de pui, Fragedo
  • check mark jumătate de lămâie
  • check mark sare și piper după gust
  • check mark 2 linguri de ulei de măsline
  • check mark 1 linguriță de semințe de susan
  • check mark semințe de muștar
  • check mark semințe de cumin
  • check mark o lingură de pastă de ardei
  • check mark praf de usturoi
Pentru chutney
  • check mark 2 mere
  • check mark 1 ceapă verde
  • check mark o lingură de semințe de floarea soarelui
  • check mark o lingură de ulei
  • check mark o lingură de zahăr
  • check mark 2 linguri de oțet de mere
  • check mark o lingură de gem de prune
  • check mark un ardei iute (opțional)

modalitate de preparare

  1. Stropiți aripioarele de pui cu ulei de măsline și condimentați-le cu pastă de ardei, sare și piper după gust.
  2. Presărați câteva semințe de susan, muștar și cumin
  3. Adăugați printre aripioare jumătate de lămâie tăiată cubulețe
  4. Dați-le la cuptor la 160 °C pentru 45 de minute, până se rumenesc
  5. Între timp pregătiți chutney-ul de mere
  6. Căliți puțin ceapa verde tăiată mărunt într-o lingură de ulei de măsline
  7. Adăugați și merele tăiate cubulețe și lăsați-le un minut, apoi adăugați oțetul și zahărul
  8. Lăsați să fiarbă 4-6 minute, iar apoi adăugați dulceața de prune și semințele de floarea soarelui
  9. Serviți aripioarele alături de acest sos parfumat, cu gust de toamnă târzie

Poftă bună!