Pentru comunitate

Efortul companiei Transavia de a se implica în asigurarea accesului comunitătii la servicii de sănătate a ajuns în 2019 la un nou nivel. Transavia se alatură companiilor care au făcut pasul important și angajant în crearea unor servicii de sănătate premium, cu un proiect- unicat în România  prin investitia a  peste 3 milioane euro în primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor. În acest sens, compania își canalizează eforturile și resursele comunitare către un proiect unic, de anvergură națională și regională, în parteneriat cu ONG Maria Beatrice Alba Iulia, pentru a face o diferență consistentă pentru îngrijirea copiilor, de acum înainte pentru multe generații.

Transavia este un business de familie cu o tradiție de peste 25 de ani în România, construit pe valori puternice după un model integrat vertical. Din respect pentru comunitate și din grija față de oameni, Transavia se implică în mod activ în acțiuni de responsabilitate socială, sprijinind proiecte și cauze sociale menite să le facă oamenilor viața mai bună. De-a lungul timpului, Transavia a susţinut performanţa şi etica în afaceri, educaţia, tinerii şi grupurile defavorizate, protecția naturii și mediului și continuă să își aducă aportul pentru dezvoltarea sustenabilă a comunității locale. Sănătatea, educația și sportul sunt doar câteva dintre categoriile pe care Transavia le-a sprijinit constant prin programe strategice.

Sănătate
În domeniul sănătății, Transavia a susținut Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, cea mai importantă unitate sanitară din judeţul Alba, prin mai multe sponsorizări pentru dotarea sau modernizarea unor secții, precum cea de Chirurgie și Urologie, secția de Cardiologie și Medicină Internă, precum și secțiile de Urgențe și Oncologie. 

Educație
În 2013 Transavia a început primul program de educație nutrițională din România, intitulat „Ora de Nutriție”, care s-a desfășurat în școli și licee din mai multe oraşe din România, printre care Sibiu, Brașov, Iași, Oradea, Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara. Scopul programului este acela de a oferi elevilor informații corecte despre ceea ce înseamnă un stil de viață echilibrat și ceea ce presupune o alimentație corespunzătoare, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să își formeze obiceiuri alimentare corecte și sănătoase.
De asemenea, Transavia s-a implicat în susținerea unor cauze din comunitatea locală, iar la finalul anului 2015 a dotat o bibliotecă din satul apusean Ponorel, comuna Vidra, cu mobilier și cărți.

Sport
De-a lungul timpului Transavia și-a oferit susținerea și în activități din domeniul sportului, pentru a încuraja stilul de viață activ și performanța. Astfel, compania a sponsorizat echipa de baschet feminin a Universitătii 1 Decembrie din Alba Iulia și echipa de volei Clubul Sportiv Blaj.

Principalele asociații sau instituții sponsorizate:

  • Spitalul Județean Alba

  • Asociația Filantropia Ortodoxă, Alba Iulia

  • Fundația pentru Copii Ronald McDonald

  • Romanian Golf Association- bursadefericire.ro

Pentru comunitate