Lasagna de pui cu patru feluri de brânză

Lasagna de pui cu patru feluri de brânză
Lasagna de pui cu patru feluri de brânză
Lasagna de pui cu patru feluri de brânză
Rating reţetă
Ingrediente pentru Lasagna cu pui
  • check mark 500g mini fileuri de piept de pui, Fragedo Duo
  • check mark Un pachet foi proaspete pentru lasagna
  • check mark 400g ricotta proaspătă
  • check mark 200g mozzarella dată pe răzătoare
  • check mark 200g cașcaval dat pe răzătoare
  • check mark 100g parmezan proaspăt, răzuit
Ingrediente pentru mix-ul de condimente Cajun
  • check mark ¾ cană sare de mare
  • check mark 1 cană boia (dulce sau picantă, după preferințe)
  • check mark ¾ cană fulgi de ceapă
  • check mark 6 linguri fulgi de usturoi
  • check mark 6 linguri cimbru uscat
  • check mark 6 linguri busuioc uscat
  • check mark 2 linguri condimente pentru pui
  • check mark 2 lingurițe piper negru
  • check mark 2 lingurițe piper alb
  • check mark 2 lingurițe piper cayenne
Ingrediente pentru sosul Bechamel
  • check mark 50g unt
  • check mark 50g făină
  • check mark 500 ml lapte
  • check mark sare, piper, puțină nucșoară proaspăt măcinată

modalitate de preparare

  1. Punem fileurile de pui Fragedo Duo într-un bol mare și le stropim cu puțin ulei de măsline
  2. Condimentăm fileurile cu cca 2 linguri de mix de condimente Cajun pentru pui și amestecăm bine
  3. Încingem grătarul, îl stropim și pe el cu puțin ulei
  4. Prăjim carnea pe ambele părți, până este frumos rumenită
  5. Într-o crăticioară topim untul pentru sosul Bechamel
  6. Tragem apoi de pe foc și punem făina în ploaie, amestecând bine cu telul, ca să nu se facă deloc cocoloașe
  7. Turnăm apoi laptele în fir subțire și amestecăm bine cu telul
  8. Condimentăm cu sare, piper și nucșoară și punem crăticioara din nou pe foc, la foc mediu
  9. Amestecăm tot timpul cu telul și lăsăm sosul să fiarbă până când începe să se îngroașe
  10. Amestecăm într-un bol mare, ricotta, cașcavalul, parmesanul, sarea, piperul și un pic de nucșoară după gust, până avem o cremă de brânză cremoasă și consistentă
  11. Pe fundul unui vas termorezistent punem un strat subțire de Bechamel, apoi foi de lasagna, pe care le rupem să se potrivească perfect pe dimensiunea tăvii
  12. Peste foile de lasagna un alt strat subțire de Bechamel, apoi ½ din cantitatea de cremă de brânză
  13. Peste crema de brânză punem jumătate din bucățile de carne de pui și le apăsăm bine în cremă
  14. Peste carnea de pui punem 1/3 din cantitatea de mozzarella dată pe răzătoare și stropim totul cu Bechamel, apoi urmează alt strat de foi de lasagna
  15. Peste foile de lasagna urmează Bechamel, restul de cremă de brânză, restul de minifileuri din piept de pui, o altă treime din cantitatea de mozzarella și încă puțin béchamel
  16. Acoperim cu ultimul strat de foi de lasagna, peste care turnăm sosul Bechamel rămas și presărăm deasupra toată mozzarella rămasă
  17. Dăm tava la cuptorul încins la 180°C sau treapta 4 și coacem 25-30 minute sau până lasagna e foarte frumos rumenită și cuțitul intră ușor prin toate straturile.

Poftă bună!