Mini cupe de pizza cu pui

Mini cupe de pizza cu pui
Mini cupe de pizza cu pui
Mini cupe de pizza cu pui
Rating reţetă
Ingrediente pentru blat
  • check mark 350g făină 000
  • check mark un pliculeț drojdie uscată
  • check mark 250 ml apă călduță
  • check mark o linguriță sare
  • check mark 2 lingurițe zahăr
  • check mark 2 linguri ulei de măsline
Ingrediente pentru umplutură
  • check mark 300g piept de pui julienne, Transavia Fragedo Marines
  • check mark 100g cașcaval dat pe răzătoare
  • check mark 100g sos pentru pizza

modalitate de preparare

  1. Într-un bol amestecăm drojdia, apa călduță și zahărul și le lăsăm 10-15 minute până amestecul începe să facă bulbuci
  2. În vasul robotului de bucătărie punem făina, sarea și uleiul de măsline și le amestecăm câteva secunde pentru a fi omogenizate;
  3. Turnăm amestecul de apă și drojdie și amestecăm până avem un aluat omogen și uniform, elastic, care se desprinde foarte ușor de pe pereții vasului
  4. Mutăm aluatul într-un bol curat, uns cu puțin ulei de măsline, îl acoperim cu un prosop de bucătărie curat și îl lăsăm la dospit 2 ore sau până își dulbează volumul
  5. Încingem cuptorul la 180°C și ungem cu ulei / unt 12 forme pentru muffins.
  6. Într-o tigaie grill, unsă cu puțin ulei de măsline, prăjim fâșiile de piept de pui până sunt frumos rumenite.
  7. Scoatem din bol aluatul de pizza, îl mai frământăm puțin pe planșeta tapetată cu făină, pentru a scoate excesul de aer, apoi îl împărțim în 2 părți egale și, din fiecare parte întindem o foaie de aproximativ 30 x 30 cm, pe care o tăiem în 6 părți egale
  8. Tapetăm fiecare formă de muffins cu aluat, astfel încât să formăm un coșuleț.
  9. Folosim o foarfecă de bucătărie pentru a tăia excesul de aluat și a da forma rotundă marginilor.
  10. Punem o linguriță de cașcaval ras în fiecare coșulet, apoi o linguriță de sos pentru pizza și deasupra încă o linguriță bună de cașcaval
  11. Punem în fiecare coșulet 2-3 bucățele de piept de pui, apoi dăm tava la cuptor 15-20 min până aluatul e copt, ușor rumenit pe margini, iar umplutura e bine legată

Poftă bună!