Ciorbă de pui cu tăiței

Ciorbă de pui cu tăiței
Ciorbă de pui cu tăiței
Ciorbă de pui cu tăiței
Rating reţetă
Ingrediente
  • check mark 1 bucată Fragedo pui grill
  • check mark 4 morcovi
  • check mark 1 ardei gras roșu
  • check mark 2 cartofi
  • check mark 1 pătrunjel rădăcină
  • check mark 2 cepe
  • check mark o legătură de frunze de pătrunjel
  • check mark 1 țelină
  • check mark puțin ulei vegetal
  • check mark sare și piper după gust
  • check mark 100 g tăiței

modalitate de preparare

  1. Legumele se spală și se taie cubulețe. Se călesc 3-4 minute în puțin ulei până când se înmoaie, într-o oală încăpătoare.
  2. Puiul se tranșează în câteva bucăți, apoi se pune peste legume. Se gătește la foc mic câteva minute apoi se adaugă apă cât să se umple trei sferturi din oală. Se adaugă sare și piper după gust.
  3. Se pune totul la fiert la foc cât mai mic pentru aproximativ o oră, sau până când toate legumele și carnea sunt fierte.
  4. Se adaugă tăițeii și se fierb 2-3 minute. La final se adaugă pătrunjel tăiat mărunt și opțional se acrește cu borș, oțet sau lămâie, după preferințe.
  5. Pentru a păstra ciorba câteva zile în frigider, este bine să fierbem tăiței doar în cantitatea pe care o serviți.

Poftă bună!