Ficăței de pui la tigaie

Ficăței de pui la tigaie
Ficăței de pui la tigaie
Ficăței de pui la tigaie
Rating reţetă
Ingrediente
  • check mark 500 g Fragedo ficat de pui refrigerat
  • check mark 100 ml ulei vegetal
  • check mark jumătate de ardei gras (opțional)
  • check mark ceapă verde (optional)

modalitate de preparare

  1. Ficațeii de pui se pun în apă rece care se schimba de 2-3 ori până când rămâne limpede.
  2. Se pun într-o tigaie cu ulei rece și abia apoi pe foc.
  3. Se gătesc încet, la foc mic 15 minute. La jumătatea acestui timp se întorc pe cealaltă parte, cu grijă. La final se asezonează cu sare.
  4. Opțional alături de ficăței se pot pune în tigaie și cubulețe de ardei roșu.
  5. Servim ficățeii presărați cu ceapă verde, alături de mămăliguță.
  6. Adăugăm sarea la sfârșit pentru ca ficățeii să rămână moi și delicioși.
  7. Pentru un plus de savoare, cu 5 minute înainte de a lua ficățeii de pe foc, putem adăuga usturoi tăiat felii subțiri.

Poftă bună!