Rețetă de piept de pui la grătar | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Piept de pui la grătar

Rețetă
Simplă
Gata în
20 min.
Porții
2

Pieptul de pui la grătar are puține calorii, fiind ideal pentru o cină ușoară sau chiar și un prânz pe fugă. Află în continuare care sunt pașii de preparare și care sunt sfaturile noastre pentru cel mai bun piept de pui la grătar!

Ingrediente

  • 500 g Fragedo Clasic piept de pui dezosat
  • sare, piper
  • condimente pentru grătar (opțional)

Modalitate de preparare

  1. Aducem pieptul de pui dezosat și fără piele la temperatura camerei și îl porționăm în felii de 1-2 cm grosime.
  2. Asezonăm feliile de piept de pui cu sare grunjoasă și le condimentăm cu piper proaspăt măcinat. Opțional, se pot folosi mixuri de condimente pentru grătar.
  3. Așezăm feliile de piept de pui pe grătarul încins deasupra jarului (sau la foc mediu în tigaia grill) și le gătim 2 minute.
  4. După 2 minute, întoarcem pieptul de pui pe partea cealaltă și mai gătim încă un minut.
  5. Pentru a obține acele frumoase dungi rumenite specifice grătarului, nu mișcați carnea pe grill decât după trecerea celor 2 minute, respectiv 1 minut!

Sugestii de servire și personalizare a rețetei

  • Piept de pui la grătar cu legume trase la tigaie
  • Piept de pui la grătar cu garnitură de piure de cartofi și țelină
  • Orez cu piept de pui la grătar
  • Piept de pui la grătar cu sos de miere și muștar
  • Salată de crudități cu piept de pui la grătar

Informații nutriționale

Valorile nutriționale pentru 100 de grame de piept de pui Fragedo Clasic la grătar sunt următoarele:

  • 112 kcal;
  • 2.62 g grăsimi, din care 1 g acizi grași saturați;
  • 0.44 g glucide, din care 0.10 g zaharuri;
  • 21.68 g proteine;
  • 0.23 g sare.

Trucuri pentru preparare

  • Grătarul trebuie să fie curat și bine încins înainte de a adăuga - pieptul de pui.
  • Pentru un gust desăvârșit, pregătește un mix de condimente pentru pieptul de pui la grătar. Poți combina arome precum: usturoi, cimbru, boia de ardei, rozmarin, muștar etc.
  • Dacă ai timp și vrei un gust mai intens, lasă carnea la macerat cel puțin jumătate de oră. Marinata pentru piept de pui la grătar poate fi făcută din: zeamă de lămâie sau vin alb sec, puțin ulei de măsline și condimentele preferate.
  • Crestează carnea pentru a se pătrunde mai bine.
  • Pieptul de pui la grătar merge bine alături de mujdei, sos tzatziki, salată de sezon, orez sau piureuri.

Alte rețete similare pe care să le încerci

Încearcă rețeta noastră de piept de pui Fragedo la grătar și redescoperă plăcerea unei mese simple pe bază de carne, săracă în grăsimi, condimentată după plac și atât de repede de preparat!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane