Supă de pui cu găluște

Supă de pui cu găluște
Supă de pui cu găluște
Rating reţetă
Ingrediente
  • check mark 1 bucată Fragedo pui grill
  • check mark 4 morcovi
  • check mark 1 pătrunjel rădăcină
  • check mark 2 cepe
  • check mark 2 lingurițe rase sare
  • check mark 1/2 linguriță piper boabe
  • check mark o legătură de frunze de pătrunjel
Găluștele de griș
  • check mark 2 ouă mici (50 de grame/ou)
  • check mark 130 g griș de grâu
  • check mark puțină sare

modalitate de preparare

  1. Puiul se tranșează în câteva bucăți, apoi se pune într-o oală încăpătoare (de aproximativ 4-5 litri) alături de ceapa și rădăcinoasele curățate, dar întregi. Se adaugă sare și apă rece cât să umple 80% din oală.
  2. Se pune totul la fiert la foc cât mai mic. La suprafața supei se va forma o spumă care trebuie îndepărtată, de câte ori este nevoie, până nu mai rămâne deloc. Acum putem adăuga și boabele de piper. Lăsăm să fiarbă în continuare, aproximativ o oră.
  3. Verificăm zarzavaturile și carnea cu o furculiță și dacă sunt fierte, supa este gata. Adăugăm o legătură de pătrunjel întreagă, mai lăsăm să fiarbă 5 minute și oprim focul.
  4. Strecurăm supa de zarzavaturi și carne și o punem din nou la fiert.
  5. Pregătim găluștele din cele două ouă pe care le batem bine cu o furculiță. Apoi adăugăm treptat grișul și amestecăm ușor până când obținem o pastă omogenă. Adăugăm și puțină sare.
  6. Cu o lingură, formăm găluște pe care le cufundăm în supa care fierbe. Repetăm operațiunea până când introducem în supă toate galuștele. Lăsăm să mai fiarba 3-4 minute, la foc mic. Oprim focul și acoperim supa cu un capac pentru câteva minute, apoi servim.
  7. Dacă adăugați o linguriță de apă în compoziția pentru găluște, aceastea vor ieși mai pufoase.

Poftă bună!