Crocante, perfect condimentate la exterior, cu carne moale și suculentă în interior, aceste pulpe de pui la cuptor vor fi pe placul tuturor! Sunt foarte ușor de făcut, iar garnitura de morcovi copți se potrivește perfect.
DESCOPERĂ REȚETA VIDEO PAS CU PAS:
Ingrediente
- 2 pulpe de pui crescut lent Libertan
- 500 g morcovi baby (congelați sau proaspeți)
- 1 lămâie
- 1 linguriță boabe de muștar
- sare, piper
- fulgi de ardei iute
- ulei de măsline
- cimbru proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Într-un vas ceramic sau tavă așezăm morcovii și îi stropim cu ulei de măsline. Presărăm apoi sare, piper, boabele de muștar și câteva crenguțe de cimbru. Deasupra stoarcem zeama de la jumătate de lămâie.
- Așezăm pulpele de pui peste morcovi. Le condimentăm cu sare, piper și fulgi de ardei iute. Așezăm deasupra lor câteva felii subțiri de lămâie.
- Acoperim totul cu folie de aluminiu pe care o perforăm din loc în loc cu cuțitul.
- Dăm totul la cuptor la 160°C pentru 1 oră și jumătate. Grăsimea pulpelor se va scurge peste morcovi, care se vor coace și vor avea un gust delicios.
- După acest timp, îndepărtăm folia și mai lăsăm pulpele la cuptor încă 15 minute la 200°C, ca să obținem o piele crocantă și rumenă.
Poftă bună!