Dl. Prof. Dr. Nicolae Hâncu
„Ora de Nutriție”
„Ora de Nutriție”

Compania Transavia demarează programul educațional național, „Ora de Nutriţie”

Transavia este un business de familie cu o tradiție de 25 de ani în România și care livrează pe piață produse la cel mai înalt standard de calitate, siguranța alimentară fiind una dintre prioritățile companiei.

Realitatea în care trăim demonstrează că foarte mulți români au un stil de viață nesănătos și un program alimentar dezechilibrat. Cu un puternic simț al responsabilității, Transavia a decis să se demareze începând cu anul 2013, un program de educație nutrițională la nivel național, intitulat „Ora de Nutriție”. Scopul principal al programului este acela de a atrage atenția asupra problemelor privind obezitatea și dezechilibrul alimentar și cel de a ajuta la formarea unor obiceiuri sănătoase, încă de la vârste mici.

Pentru a transmite informații cât mai relevante, Transavia a colaborat cu Dl. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române, Membru titular al Academiei de Știinte Medicale din România și Președintele de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Alături de Dl. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Transavia a organizat cursul Ora de Nutriție pentru câteva mii de elevi din clasele III- V, părinți, reprezentanți media și cadre didactice. Elevii au reconstituit meniul unei zile și au învățat ce preparate trebuie să consume la fiecare masă, ce alimente trebuie să evite, cum să aleagă corect produsele disponibile în magazine și ce presupune un stil de viață sănătos.

În cei trei ani de zile, Dl. Hâncu a predat Ora de Nutriție în zeci de școli din București, Sibiu, Oradea, Iași, Timișoara și Cluj și a participat la o serie de dezbateri pe tema includerii Orei de Nutriție în școli, atrăgând în același timp atenția autorităților și reprezentanților media cu privire la necesitatea susținerii acestui program.

Programul „Ora de Nutriție” este o inițiativă pe termen lung, pe care Transavia o va susține în continuare, astfel încât mesajul să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, care să deprindă o educație alimentară cât mai corectă.