Transavia

Transavia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia in parteneriat

Transavia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia au demarat în 2014 un amplu parteneriat filantropic prin care compania sprijină zeci de centre sociale din judeţul Alba oferindu-le lunar o cantitate importantă de carne de pui.

Produsele sunt distribuite către aproximativ 30 de aşezăminte sociale din judeţul Alba care oferă servicii diverse pentru copii orfani, copii din familii foarte sărace marginalizate social, vârstnici, persoane cu dizabilităţi grave sau alte categorii de persoane cu probleme sociale. În total ajutorul oferit de Transavia ajunge la aproximativ 900 de persoane beneficiare.

„Ajutorul generos oferit de compania Transavia înseamnă, an de an, un sprijin important pentru aşezămintele noastre sociale înfiinţate în comunităţi mici şi sărace, unde oamenii se confruntă cu mari probleme sociale. Activitatea noastră de ajutorare a oamenilor sărmani poate fi realizată doar cu sprijinul oferit de oameni ca domnul Ioan Popa care au înţeles importanţa filantropiei în comunitate şi care nu au rămas nepăsători la strigătul semenilor lor greu încercaţi de soartă. Parteneriatul pe l-am dezvoltat împreună în ultimii ani este un exemplu de colaborare filantropică la nivelul întregii Patriarhii Române”, a spus pr. Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este o asociaţiei filantropică aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia şi care administrează,  împreună cu filialele ei, aproximativ 100 de centre sociale în judeţele Alba şi Mureş, fiind cea mai mare reţea socială din Patriarhia Română. În Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia beneficiază direct de servicii sociale aproape 3.000 de persoane, iar pentru activitatea filantropică de calitate desfăşurată în cei peste 15 ani de funcţionare Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a primit în 2016 din partea Guvernului României „statutul de utilitate publică”.