Transavia susține prin proiecte importante educația de calitate în România!- Un nou proiect realizat în parteneriat la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Joi, 21 februarie, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, col. Marcel Domșa – comandant și dr. ing. Ioan Popa – președintele companiei Transavia au tăiat panglica prin care a fost dată în folosință o sală de conferințe dotată la cele mai înalte standarde, realizată cu sprijinul financiar Transavia, în baza unui parteneriat încheiat între cele două unități de elită, la inițiativa patronului acesteia.

Inaugurarea a marcat și debutul manifestărilor dedicate sărbătoririi centenarului Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” ce vor fi organizate în acest an și care vor culmina cu festivitățile aniversare din 1 noiembrie. Sala de conferințe a fost amenajată în spațiul fostei Săli a Trofeelor. Noua sală are mobilier modern, cu circa 30 de scaune directoriale, tribună, stații cu microfoane la fiecare masă, boxe, videoproiector și un smart TV uriaș de ultimă generație.

„Iată că se poate. Un parteneriat între două entități foarte stabile și foarte importante ale județului nostru, un parteneriat între un grup serios, așa cum este Grupul Transavia, un parteneriat cu un liceu de elită nu poate să dea decât rezultate deosebite”, a declarat, simțindu-se onorat, prefectul Dănuț Hălălai.


„Lucrurile s-au adunat firesc: o firmă de excelență cu o instituție de învățământ la fel de prestigioasă s-au adunat să facă lucruri atât de frumoase împreună. Exemplul domnului Popa și exemplul dumneavoastră ca instituție de învățământ dacă l-ar lua fiecare în domeniul lui așa lucrurile în România ar fi rezolvate”, a spus președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, care a amintit de investițiile făcute de Transavia la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.


„Un asemenea eveniment pe care-l trăim astăzi poate este un moment unic, dar este poate un moment de calitate, ținând cont de  faptul rezultatele acestei unități atrag și investiții de foarte bună calitate”, a spus inspectorul școlar general adjunct Alexandru Dăncilă, care a subliniat sprijinul acordat Inspectoratului Școlar Județean Alba de către Transavia, mai ales la organizarea olimpiadele naționale. Felicitări!


Eu mă bucur că am putut fi util cu această, eu îi zic investiție simbolică, la nivelul de investiții pe care eu sunt obișnuit să le fac, sigur, nu de pomană, ci în folosul companiei, sumele acestea sunt derizorii, dar mă bucur că am putut fi util.  Vreau să știți că atât eu, personal, cât și compania care îmi aparține facem sponsorizări și construim diverse până la 1 milion de euro pe an, ceea ce nu cred că este puțin și mi-aș dori ca foarte mulți români să aibă posibilitatea și, implicit, dacă are posibilitatea, și dorința, să facă câte ceva pentru societate de o asemenea sumă. Ajutăm foarte mulți oameni și copii cu probleme, ajutăm sistemul de învățământ, ajutăm sistemul de sănătate, ajutăm și sportivi”, a spus Ioan Popa.