Sarmale de pui cu varză murată și spanac | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Sarmale de pui cu varză murată și spanac

Rețetă creată de Oprea Ștefan
Rețetă
complexă
Gata în
100 min.
Porții
12
  • 400 g piept de pui Fragedo
  • 150 g de orez
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 verze mici murate
  • 250 g kaiser afumat
  • 300 g de spanac
  • 2 morcovi
  • 50 g făină albă
  • 1 ceapă roșie
  • sare, piper, boia afumată după gust
  • condimente (20 g de oregano, turmeric, cimbru, busuioc, mărar)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g pastă de ardei și roșii coapte

Se spală varza și se pune puțin la desărat, apoi se scurge, se curăță de cotoare.

Se desprind frunzele și se tăie de formă potrivită spre a le umple. Se spală spanacul și se pregătește pentru a se pune la baza oalei împreună cu câteva foi de varză.

Se spală pieptul de pui, se toacă la robot.

Se curăță ceapa și morcovul și se dau prin robot.

Călim puțin ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugăm morcovul tocat.

Separat, dăm un clocot la orez, adăugăm câteva condimente, sare după gust.

Peste ceapa călită și morcov, adăugăm pasta de roșii coapte și ardei, piper și alte condimente, apoi într-o oală amestecăm orezul puțin fiert, cu ceapa călită și carnea tocată. Le amestecăm bine, puțină făină și apoi începem modelarea sarmalelor.

Luăm fiecare frunză de varză murată și punem puțină umplutură (20-30g) și avem grijă să o înfășurăm bine să nu se desfacă la fierbere. Se toacă restul de frunze varză rămase și se pun deasupra. Se completează și cu frunze spanac. Printre sarmale, punem felii subțiri de kaiser afumat.

Apoi, umplem oala cu sarmale, adăugăm apă având grijă să lăsăm loc să fiarbă. Cuptorul în încălzim la 180° grade, și lăsăm timp de 40 minute. Apoi, scoatem oala, adăugăm pasta de roșii coapte și lăsăm încă 60 minute, având grijă să mai completăm cu apă. Se scoate vasul din cuptor, și se toacă mărunt pătrunjelul care se modelează deasupra, se face o mămăliguță și se servesc cu smântână proaspătă.

Poftă bună! 👌

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi