Pulpe de pui crocante cu sos, cartofi și salată | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pulpe de pui crocante cu sos, cartofi și salată

Rețetă creată de Andrei Ana Maria
Rețetă
complexă
Gata în
120 min.
Porții
3

Ingrediente pentru pulpele crocante:

  • 1 caserolă pulpe de pui Fragedo
  • 200 g fulgi de porumb
  • 1 linguriță sare
  • 0,5 lingurițe piper
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 0,5 lingurițe rozmarin
  • 5 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500 g untură sau ulei

Ingrediente pentru sos:

  • 50 g dragavei
  • 1 ceapă verde
  • 1 usturoi verde
  • 0,5 legătură de pătrunjel
  • 0,5 legătura de mărar
  • 50 ml supă de pui
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri smântână
  • sare după gust
  • piper după gust

Ingrediente pentru garnitura de cartofi:

  • 1 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • piper după gust
  • boia de ardei după gust
  • rozmarin după gust
  • 2 linguri ulei de măsline

Ingrediente pentru buchetul de legume cu oua:

  • 6 ouă
  • 2 linguri de pate
  • 6 roșii cherry
  • mărar după gust
  • pătrunjel după gust
  • ceapă verde după gust

Mod de preparare pulpe crocante: Se crestează pulpele de pui și se condimentează cu sare, piper, boia de ardei sș rozmarin.

Zdrobim usturoiul și îl amestecăm cu uleiul de masline. Masăm fiecare pulpă în parte. Punem ouăle într-un bol, le amestecăm bine și condimentăm cu sare și piper. Mărunțim cu mâna fulgii de porumb.

Punem untura într-o cratiță pentru a se încălzi. Trecem fiecare pulpă prin ou, iar apoi prin fulgii de porumb. Prăjim pulpele în untură incinsă până capătă o culoare aurie și devin crocante.

Mod de preparare sos: Opărim frunzele de dragavei timp de 2 minute după care le tocăm mărunt. Tocăm marunt ceapa și usturoiul verde.

Punem uleiul de măsline într-o tigaie și adăugăm ceapa, usturoiul și dragaveiul tocate.

Condimentam cu sare și piper.

Adăugăm peste legumele călite supa de pui și lăsăm să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când.

La final punem mărarul și pătrunjelul tocat și lăsăm să se răcească. Punem smântana peste amestecul de legume răcite și îl blenduim până obțnem un sos omogen și consistent.

Mod de preparare garnitură de cartofi: Curățăm și spălăm cartofii după care îi tăiem felii mai groase.

Punem apa într-o cratiță, o lăsăm să dea în clocot și adăugăm cartofii. Lăsăm să fiarbă 3-4 minute după care îi scoatem din apă și îi punem într-o tavă. Condimentăm cu sare, piper, boia de ardei, rozmarin și îi ungem cu uleiul de masline.

Amestecăm bine, după care introducem tava în cuptorul preîncălzit la 200°C până se rumenesc.

Mod de preparare buchet: Se fierb ouăle, se decojesc și se face un capac în albus îndepărtând cu grijă gălbenușul. Se amesteca pateul cu galbenușul de la ouă, iar cu pasta obținută umplem albușurile.

Dacă doriți, puteți să scoateti semințele de la roșii ca să le umpleți cu pastă.

Pe un platou aranjăm sub forma unui buchet frunzele de ceapă verde, mărarul, pătrunjelul și așezăm ouăle umplute și roșiile.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi