Quiche cu piept de pui, cartof dulce și ceapă verde | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Quiche cu piept de pui, cartof dulce și ceapă verde

Rețetă creată de Iacob Diana Andreea
Rețetă
complexa
Gata în
120 min.
Porții
8

Quiche-ul cu piept de pui Fragedo, cartof dulce, ceapă verde și brânzeturi este un festin de arome adunate într-o tartă sarătă, pe care o puteți transforma în vedeta oricărei mese în familie sau cu prietenii. Ingrediente: 600 g piept de pui dezosat Fragedo 1 aluat foietaj simplu 1 cartof dulce - 300 g 3 legături ceapa verde 1 zucchini mic 1 ardei kapia mic 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 300 g iaurt grecesc amestecat cu 100 g smantana 10 roșii cherry mici 4 linguri usturoi marinat cu chili 100 g brânză maturată cu chili 250 g brânză brie 50 g parmezan 2 oua ulei de măsline paprika, coriandru oregano turmeric rozmarin sare piper Desi pare o rețetă dificilă, complexitatea ține mai degrabă de timpul de preparare și înglobare a ingredientelor. Altfel, te bucuri de fiecare pas pe care îl faci, până când ingredientele se transformă într-un mod magic într-o tartă aspectuoasă și plină de savoare. Pieptul de pui Fragedo se taie fâșii, se condimentează cu sare, piper, paprika, coriandru, usturoi marinat cu chili, turmeric și oregano și se prăjește într-o tigaie încinsă, stropită cu ulei de măsline, timp de 7-8 minute, pe-o parte și pe alta. Când bucățile de piept s-au rumenit se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătate și se presară rozmarin, lăsăndu-le să se îmbibe de aroma dulce și suculentă a roșioarelor pentru încă 4 minute, la foc scăzut. Lăsăm carnea la răcit și preparăm patul de legume, care va fi primul strat al tartei. Cartoful dulce se curață și se taie fâșii cu ajutorul unui peeler, ceapa verde se toacă rondele, iar legăturile de mărar și pătrunjel se toacă mărunt. Stropim cu ulei de măsline o tigaie antiaderentă și punem ceapa, fâșiile de cartof, 2 linguri de usturoi marinat, verdeață, sare și piper, amestecând cu atenție. Legumele se gătesc în jur de 10 minute, după care le dăm deoparte, pentru a le permite și acestora să se răcească. Ne ocupăm apoi de rondelele de zucchini și ardei kapia pe care le vom prepara termic la foc iute, timp de 4 minute, dându-le gust cu sare și piper. Ultima parte, de altfel cea mai plăcută, este cea a asamblatului. Se tapetează o tavă de tartă și se așază aluatul fraged, pe care îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc. Primul strat va fi umplutura de cartof dulce, ceapă și verdeață, peste care vom pune bucățelele de pui. Printre acestea așezăm cuburile de brânza brie și brânză maturatâ cu chili (poate fi folosit și alt tip, dar aceasta are o savoare specială),iar la final punem rondelele de zucchini și ardei kapia. Că să încheiem apoteotic, batem cele două ouă cu iaurtul gras amestecat cu smântână și un pic de sare și piper, turnăm compoziția și radem parmezan peste tartă rustică. Quiche-ul cu piept de pui Fragedo se coace 50 de minute la 175 de grade și se lasă un pic la răcit, înainte de a se tăia. Este senzațional atât cald, cât și rece și poate fi alegerea perfectă pentru răsfățul celor dragi. Poftă bună!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi