Tocăniță de pui cu ceapă pe pat de piure | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Tocăniță de pui cu ceapă pe pat de piure

Rețetă creată de GatestecuTina
Rețetă
simplă
Gata în
50 min.
Porții
4

Tocaniță de ceapă cu pui pe pat de piure de cartofi la cuptor super delicioasă 🥰🥰🥰

  • 1 caserolă mică pulpe de pui superioare fără os / piept de pui sau ciocănele (dar trebuie sa scoateți carnea de pe os)
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri de bulion
  • sare, piper
  • puțin ulei și apă
  • pătrunjel (opțional, pentru culoare)
  • boia dulce (opțional)
  • ardei capia (opțional)
  • sos de roșii (opțional)

Recomandare: Dacă vreți să gătiți preparatul la cuptor mai aveți nevoie de:

  • piure de cartofi
  • puțin cașcaval ras

Pregătiți carnea și tăiați-o fașii subțiri, iar ceapa solzișori, condimentați cu sare și piper.

  1. Într-o tigaie moderat încinsă cu ulei adăugăm puiul și îl călim la foc mediu, pe ochiul mediu de la aragaz, până se face puțin auriu (aproximativ 9 minute).

  2. După cele 9 minute, scoatem puiul pe o farfurie și în aceeași tigaie adăugăm ceapa. O călim aproximativ 8-9 minute la foc mic.

  3. Mai apoi adăugăm peste ceapă puiul și le mai călim împreună aproximativ 4 minute. Adăugăm 2 linguri pline de bulion, amestecăm și adăugăm apă.

Dacă aveti o cantitate mai mare de pui adăugati o ceașcă cu apă (160 ml), dacă aveți o cantitate mai mică adăugați jumătate de ceașcă. Condimentați după gust cu sare și piper.

  1. Adăugați un capac și lăsați tocănița la foc mic până ce scade apa. Adăugați pătrunjel tocat,

  2. Pregătiți înainte de tocăniță piureul de cartofi cu lapte, unt, sare și piper. Într-un vas pentru cuptor adăugați un strat de piure de cartofi, apoi un strat de tocăniță de pui cu ceapă și presărați cașcaval sau mozzarella rasă. Dați tava la cuptor pe ventilație la 200 grade Celsius pentru 7 - 10 minute. Să aveți poftă!

Important: Asteptați să se reducă apa la foc mic. Lăsați să scadă apa înainte să adăugați tocănița de pui cu ceapa peste piure.

Gustați sosul pentru a regla cantitatea de sare și piper. Puiul să îl gătiți la foc mic - mediu (pe ochiul mediu de la aragaz) ca să nu se întărească. Când puneți puiul în tigaie să îl prăjiți, tigaia trebuie să fie încinsă, sa nu fiarbă puiul.

Daca vă rămâne preparatul după prima servire, se poate reîncălzi și este la fel de delicios!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane