Pui Kung Pao cu legume și alune | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui Kung Pao cu legume și alune

Rețetă
Medie
Gata în
30 min.
Porții
4

Bucură-te de o experiență culinară chinezească chiar la tine în bucătărie cu ajutorul unei rețete deosebite: pui Kung Pao. Este un fel de mâncare picantă preparată din carne de pui, legume, alune și ardei iuți, toate combinate astfel încât să obții un preparat extrem de delicios.

Poate că în mod normal nu ai vedea aceste ingrediente împreună, însă bucătăria chineazească abundă în gusturi și arome surprinzătoare. Așadar, te invităm să încerci un preparat inedit cu carne de pui. Nu uita să folosești produse de la brand-uri care garantează pentru siguranța și calitatea cărnii, precum Fragedo.

Ingrediente pentru rețeta de pui Kung Pao

Ingrediente pentru sos

  • o lingură de oțet balsamic;
  • două linguri de sos de soia;
  • o lingură de sos Hoisin;
  • o lingură de ulei de susan;
  • o lingură și jumătate de zahăr;
  • o lingură de amidon de porumb;
  • o jumătate de linguriță de fulgi de ardei măcinați;
  • un sfert de linguriță de pudră de ghimbir;
  • 100 ml de apă;

Ingrediente pentru amestecul stir-fry

  • două linguri și jumătate de ulei;
  • un ardei gras roșu;
  • două tulpini de țelină;
  • 3 grăunți de usturoi zdrobiți;
  • 5 cepe verzi;
  • 80 g de alune nesărate;
  • sare după gust.

Metoda de preparare a rețetei de pui Kung Pao

  1. Marinează carnea de pui tăiată în fâșii de aproximativ un cm, cu ajutorul unui amestec format din sos de soia, vin de orez și amidon de porumb. Lasă carnea de pui în această marinadă timp de 15 minute, la temperatura camerei, amestecând ocazional pentru ca aromele să se îmbine armonios.

  2. Următorul pas este să prepari sosul pentru rețeta de pui Kung Pao. Combină într-un bol mediu oțet balsamic, sos de soia, sos Hoisin, ulei de susan, zahăr, amidon de porumb, fulgi de ardei măcinați, pudră de ghimbir și apă. Amestecă până când amidonul de porumb este dizolvat complet.

  3. Pune ulei la încins într-o tigaie, apoi adaugă ardeiul gras roșu, tulpinile de țelină și un praf de sare, apoi lasă la gătit legumele. Ține-le pe foc aproximativ 5 minute ori până când încep să se înmoaie și să devină aurii. Mută legumele într-un bol larg și lasă-le deoparte pentru moment.

  4. Adaugă o jumătate de lingură de ulei în aceeași tigaie și, după ce începe să se încingă, pune jumătate din cantitatea de carne de pui și gătește-o corespunzător până când prinde o nuanță apetisantă. După aceea pune pieptul de pui rumenit în bolul cu legume. Continuă procedura și cu cealaltă cantitate din carnea de pui. Spre final, mai adaugă o jumătate de lingură de ulei, după care pune peste carne usturoi și ceapă verde și mai gătește amestecul timp de 30 de secunde.

  5. Adaugă în tigaie restul de pui și de legume, alături de sosul preparat anterior. Gătește tot la foc mic până când sosul se îngroașă ușor. Spre final, adaugă alunele. Gustă și potrivește de gust puiul Kung Pao.

Care este originea rețetei de pui Kung Pao?

Mâncarea de pui Kung Pao este originară din Sichuan și are la bază numele unui guvernator al acestei provincii, din perioada dinastiei Qin. Mai exact, este vorba despre figura politică Ding Baozhen, guvernatorul Sichuan. Cea mai populară denumire a fost gong bao, adică un fel de „gardian al palatului”.

În timpul Revoluției culturale, denumirea acestei rețete nu a mai fost privită cu ochi buni, fiindcă era asociată cu vechiul sistem imperial. Puiul Kung Pao nu a fost interzis, ci a fost redenumit hong bao ji ding („cuburi de pui prăjiți”) ori hu la ji ding („cuburi de pui cu chilie”). Numele original a fost refolosit în anii 1980.

Alte rețete asiatice pe care merită să le încerci

Rețetele chinezești sunt extrem de apreciate în întreaga lume. Dacă te numeri printre pasionații acestei bucătării, bucură-te și de preparatele de mai jos:

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane