Pulpe de pui Fragedo la tigaie cu lămâie și orez basmati cu usturoi verde
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
MEDIE
Gata în
35 min.
Porții
2
“Vă recomand ca brânza maturată cu ardei iute să fie tăiată fâșii și așezată deasupra puiului fierbinte, abia scos din tigaie. Căldura sa va topi imediat brânza, ceea ce va face preparatul mult mai savuros și apetisant în momentul servirii”. - Chef Marcian Vodnar
Pulpele dezosate se asezonează cu sare și piper, se dau prin făină și se rumenesc cu puțin unt într-o tigaie.
În altă tigaie, se pune unt, puţină sare, se adaugă usturoiul verde, tocat mărunt, apoi orezul basmati fiert în prealabil.
Se stoarce suc de lămâie peste pui, se adaugă rozmarin și 1 cățel de usturoi zdrobit, cu tot cu coajă.
Se taie felii brânza Artesana maturată cu ardei iute.
Peste pui, se toarnă sana și smântână, apoi coaja de lămâie tocată fâșii subțiri.
Se toacă puțin usturoi verde pentru decor.
Se servește orezul cu puiul cu sos alb și puțină coajă de lămâie. Se așază fâșiile de brânză cu ardei iute si usturoi verde presarată deasupra, pe puiul abia gătit și se decorează cu puțin usturoi verde.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Rozmarinul - un element proaspăt ușor dulce-amărui - este cel ce ne face să alegem o Fetească Regală de Recaș - un vin proaspăt cu note de flori albe și o structură puternică ce-i potențează caracterul. Asocierea perfectă.