“Gătirea la sous-vide reușeste să mențină calitatea și gustul ingredientelor autentice, de aceea este o tehnică devenită foarte populară în ultimii ani.” – Chef Marcian Vodnar.
Într-un bol, se pune kefirul împreună cu smântâna, laptele, mierea, sarea, piperul și se amestecă.
Într-o pungă pentru vidat, se pun pulpele de pui dezosate, marinada de iaurt de mai sus, frunze de mentă și unt. Punga se sigilează și pune la sous-vide timp de 6h 30 min. la o temperatură de 80 grade.
După ce timpul s-a scurs, se scot pulpele de pui din punga în care au stat la sous vide și se mută apoi în tigaie, unde se cauterizează în unt cu o jumătate de căpățână de usturoi și rozmarin.
Se scot pe o farfurie și se servesc cu un pic de chives tocat mărunt și puțin unt care se topește sub căldura preparatului.
Notă: Vesela, tacâmurile și accesoriile sunt disponibile pe site-ul mobexpert.ro și în magazinele Mobexpert.
Un preparat cremos cu note mentolate, ce se poate asocia perfect cu textura fină și acidulată a spumantului nostru Muse Stars - prospețime, bule fine, arome florale de primăvară și citrice pentru un match perfect.