Piept de pui cu pesmet la cuptor: Rețetă delicioasă pentru bucătari începători | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Piept de pui cu pesmet la cuptor: Rețetă delicioasă pentru bucătari începători

Rețetă
Simplă
Gata în
45 min.
Porții
2

Dacă îți plac preparatele crocante și pline de savoare, îți recomandăm să încerci rețeta noastră de piept de pui cu pesmet. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar timpul de preparare este scurt. Îți oferim toate detaliile necesare mai jos pentru a prepara un prânz sau o cină delicioase

Ingrediente

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a prepara cel mai gustos piept de pui cu pesmet fără ou:

  • 1 bucată Fragedo Clasic - piept de pui dezosat, fără piele
  • 4-5 linguri pesmet
  • Ierburile aromate preferate, precum verdețuri à la Provence (rozmarin, cimbrișor, busuioc, măghiran, oregano, tarhon, pătrunjel, cimbru);
  • Alte condimente, după plac (boia de ardei, curry, curcuma etc.);
  • Puțin ulei sau unt;
  • Sare și piper după gust.

Ce îți trebuie pentru această rețetă simplă și delicioasă

Cum alegi carnea de pui

Carnea este alimentul principal al multor rețete. Astfel, ceea ce alegi va influența mult gustul mâncării finale. Pentru cel mai bun piept de pui cu pesmet la cuptor va trebui să optezi în primul rând pentru o carne de proveniență certificată. Cumpără produse de origine animală numai de la producătorii care respectă normele europene și standardele de creștere și îngrijire a păsărilor. Carnea ambalată și vândută de către aceștia va avea un gust deosebit față de cea care provine de la animale crescute necorespunzător. De asemenea, este mult mai sănătoasă și dă gust bun și natural mâncării. Cu Fragedo ai garanția că bifezi toate acestea, puii noștri având parte de condiții optime și furaje de înaltă calitate, din fermele proprii.

Care va fi modul de preparare

Așa cum îți poți da seama din lista de ingrediente, modul de prepare este unul simplu, care nu necesită experiență vastă în bucătărie. Tot ce ai nevoie pentru această rețetă cu file din piept de pui regăsești în pașii de mai jos. În aproximativ 40 de minute vei prepara o masă gustoasă, așa că hai să nu mai pierdem timpul și să ne apucăm de gătit.

Care sunt pașii necesari pentru a găti pieptul de pui cu pesmet

Pasul 1 - Pregătește carnea

Piept de pui cu pesmet

Taie pieptul întreg în 2 bucăți egale sau fâșii, pe care le ungi bine cu ulei sau unt topit. Condimentează-le apoi, după preferințe, cu ierburi aromate sau alte condimente - opțional. Ai sugestiile noastre în lista de ingrediente. La final, presară sare și piper după gust.

Pasul 2 - Prepară pesmetul

Piept de pui cu pesmet

Pune la prăjit câteva felii de pâine, albă sau neagră, după preferințe. Când sunt gata, dă pâinea prăjită prin robotul de bucătărie. Vei obține un pesmet natural, de casă, rapid și delicios. Dacă preferi o crustă mai crocantă, lasă pesmetul ceva mai grunjos.

Pasul 3 - Gătește pieptul de pui

Piept de pui cu pesmet

Dă pieptul de pui prin pesmet, apoi așază-l pe hârtie de copt, într-o tavă. Bagă totul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute la 170 °C. Alternativ, dacă nu vrei să folosești cuptorul, poți găti piept de pui cu pesmet la tigaie, la foc moderat. Preparatul tău e gata atunci când crusta devine aurie!

Pasul 4 - Servește preparatul

Servește imediat cu salată de crudități, sau rece, feliat ca aperitiv. Mai poți adăuga un sos de iaurt, legume la cuptor sau orez și, desigur, pentru o experiență completă, un pahar de vin alb.

Opțional, poți prepara piept de pui cu pesmet și susan. Susanul se adaugă în același timp cu pesmetul. Pentru a transforma preparatul tău într-unul și mai crocant, o altă idee este să optezi pentru piept de pui cu pesmet și fulgi de porumb în locul susanului. În acest caz vei avea nevoie însă de un ou pentru ca fulgii de porumb mărunțiți să rămână atașați de fâșiile din piept de pui.

Dacă ai puțin mai mult timp la dispoziție, îți recomandăm să încerci să prepari și piept de pui cu pesmet și cașcaval la cuptor. Cașcavalul se adaugă deasupra înainte de a scoate preparatul din cuptor și va aduce un plus de aromă în farfurie.

Informații nutriționale

Valorile nutriționale pentru pieptul nostru de pui dezosat/100 grame sunt următoarele:

  • Valoare energetică: 474 kJ / 112 kcal
  • Grăsimi: 2.62 g
  • din care acizi grași saturați: 1.00 g
  • Glucide: 0.44 g
  • din care zaharuri: 0.10 g
  • Proteine: 21.68 g
  • Sare: 0.23 g

Sugestii de servire și personalizare a rețetei

  • Piept de pui cu pesmet și legume la cuptor
  • Piept de pui cu pesmet și piure de cartofi
  • Piept de pui cu pesmet și fulgi de porumb
  • Piept de pui cu pesmet și cașcaval la cuptor
  • Piept de pui cu pesmet și parmezan la cuptor
  • Piept de pui cu pesmet și susan

Alte rețete pe care să le încerci

Încearcă rețeta noastră delicioasă de piept de pui în crustă de pesmet și bucură-te alături de cei dragi de o masă pe cinste, cu Fragedo!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane