Aripioare de pui caramelizate Fragedo, orez prăjit cu legume și dulceață de ardei iute
Rețetă
MEDIE
Gata în
40 min.
Porții
2
“Sfat: trebuie să avem grijă să sotăm legumele foarte rapid, pentru că dacă depășim punctul de gătire în care ele ajung la stadiul crocant, se vor îngălbeni și vor avea un aspect inestetic”. Chef Marcian Vodnar
se dau legumele (morcov, dovlecel, zucchini) pe răzătoare sau în robotul de bucătărie, se toacă ardeiul kapia, se curăță și se toacă ciupercile
se pune apa la fiert și se sărează; când fierbe apa, se adaugă orezul.
într-o tigaie, se caramelizează aripioarele de pui în ulei, cu usturoiul tocat mărunt și cimbrișor. Se scot aripioarele într-un vas și se păstrează la cald.
se ia altă tigaie, se încălzește și se toarnă în ea ulei de susan, apoi se adaugă legumele tocate, se sărează și se sotează până devin ușor crocante.
se sparge un ou peste legume și apoi se amestecă energic
după, se adăugă orezul și se potrivește de sare
se adaugă sosul pentru wok și se amestecă din nou
pentru plating, se așează orezul pe o farfurie, iar deasupra se servesc aripioarele - 5 la porție. Se finisează cu dulceață de ardei iute și se decorează cu chives tocat mărunt.
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
VINUL POTRIVIT: Castel Huniade Fetească Regală
Notele caramelizate ale aripioarelor de pui se vor integra perfect cu structura ușor florală și intens fructată a vinului Castel Huniade Fetească Regală. Specificul demisec al acestui vin va complimenta ideal și inserția sosului cu dulceață de ardei iute, garantând o experiență culinară echilibrată.