Orez sălbatic negru cu pulpe de pui cu piele Fragedo, legume sotate la tigaie, brânză cu nucă, leuștean crocant, măr verde și avocado
Rețetă
COMPLEXĂ
Gata în
50 min.
Porții
2
“Orezul negru este un ingredient bogat în antioxidanți, vitamine și minerale și are proprietăți care previn formarea radicalilor liberi. În plus, orezul negru conține și mai puține calorii, ceea ce îl face un excelent aliat pentru cei preocupați de un stil de viață sănătos”. Chef Marcian Vodnar
începem prin a culege câteva frunze de leuștean pe care le scufundăm în baie de ulei pentru 5 secunde; le scoatem pe o farfurie cu prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei
luăm orezul negru și îl punem la fiert
între timp, dezosăm pulpele de pui și le tăiem cubulețe
pregătim legumele, pe care le tocăm pe rând: morcov, ardei kapia, ardei gras verde, sparanghelul, ciupercile, jumătatea de avocado și cea de măr verde
încingem o tigaie cu puțin ulei și sotăm legumele, toate împreună; condimentăm cu sare
peste legume, adăugăm cubulețele de pui tăiate mai devreme, amestecând bine
adăugăm puțină ceapă verde tocată
când a fiert, scurgem orezul de apă și îl adaugăm în tigaie, peste amestecul de legume și pui; iar mai apoi, adaugăm și puțin sos golden onion
plating: servim orezul într-o farfurie, iar deasupra presarăm cubulețele de brânză, leușteanul crocant și decorăm cu flori comestibile.
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
VINUL POTRIVIT: Muse Stars
Textura cremoasă specifică unui astfel de preparat are nevoie de un spumant intens citric și revigorant pentru a echilibra întreaga experiență gustativă. Muse Stars este alegerea ideală, cu un perlaj fin și o structură echilibrată a notelor fructate, ce vor complimenta perfect întreaga rețetă, desăvârșindu-i gustul.