Orez sălbatic negru cu pulpe de pui cu piele Fragedo, legume sotate la tigaie, brânză cu nucă, leuștean crocant, măr verde și avocado | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Orez sălbatic negru cu pulpe de pui cu piele Fragedo, legume sotate la tigaie, brânză cu nucă, leuștean crocant, măr verde și avocado

Rețetă
COMPLEXĂ
Gata în
50 min.
Porții
2

“Orezul negru este un ingredient bogat în antioxidanți, vitamine și minerale și are proprietăți care previn formarea radicalilor liberi. În plus, orezul negru conține și mai puține calorii, ceea ce îl face un excelent aliat pentru cei preocupați de un stil de viață sănătos”. Chef Marcian Vodnar

INGREDIENTE

  • 3-4 frunze de leuștean
  • 100g orez negru
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras verde
  • 2 fire de sparanghel
  • 2 ciupercă champignon
  • 1 jumătate de avocado
  • 1 jumătate de măr verde
  • 2 pulpe de pui cu piele Fragedo
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 fir de ceapă verde
  • 2 linguri sos Apollo Golden Onion
  • 30g brânză cu nucă Artesana
  • flori comestibile
  • sare

MOD DE PREPARARE

  1. începem prin a culege câteva frunze de leuștean pe care le scufundăm în baie de ulei pentru 5 secunde; le scoatem pe o farfurie cu prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei
  2. luăm orezul negru și îl punem la fiert
  3. între timp, dezosăm pulpele de pui și le tăiem cubulețe
  4. pregătim legumele, pe care le tocăm pe rând: morcov, ardei kapia, ardei gras verde, sparanghelul, ciupercile, jumătatea de avocado și cea de măr verde
  5. încingem o tigaie cu puțin ulei și sotăm legumele, toate împreună; condimentăm cu sare
  6. peste legume, adăugăm cubulețele de pui tăiate mai devreme, amestecând bine
  7. adăugăm puțină ceapă verde tocată
  8. când a fiert, scurgem orezul de apă și îl adaugăm în tigaie, peste amestecul de legume și pui; iar mai apoi, adaugăm și puțin sos golden onion
  9. plating: servim orezul într-o farfurie, iar deasupra presarăm cubulețele de brânză, leușteanul crocant și decorăm cu flori comestibile.

Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.

VINUL POTRIVIT: Muse Stars

Textura cremoasă specifică unui astfel de preparat are nevoie de un spumant intens citric și revigorant pentru a echilibra întreaga experiență gustativă. Muse Stars este alegerea ideală, cu un perlaj fin și o structură echilibrată a notelor fructate, ce vor complimenta perfect întreaga rețetă, desăvârșindu-i gustul.

VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:

  • Valoare energetică: 5912 kJ/ 1413 kcal
  • Grăsimi 83 g
  • din care saturate 17 g
  • Carbohidrați 105 g
  • din care zaharuri 18 g
  • Proteine 77 g
  • Sare 2 g

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane