Burger de pui Fragedo cu dulcețuri, roșii deshidratate, cremă de brânză și sărățele
Rețetă
MEDIE
Gata în
40 min.
Porții
2
"În cazul în care nu ați găsit burger de pui gata format, puteți să îl pregătiți chiar voi, acasă: amestecați o parte carne de pui și o parte grăsime de porc, ambele tocate, cu sare, piper, muștar, ketchup. Din compoziția astfel obținută formați chiftele pentru burger." Chef Marcian Vodnar
se încinge bine o tigaie cu puțin ulei, în care se așază burgerul de pui; se rumenește câte 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu
când e gata burgerul, se așează trei sărățele pe suprafața de lucru; fiecare bucată se unge cu cremă de brânză cu busuioc, peste se adaugă o linguriță de dulceață de ardei iute și încă o linguriță de dulceață de smochine, apoi câte 1 bucată de roșii uscate
sosul garlic se pune într-un recipient separat
se asamblează burgerul: la bază se așează una dintre sărățelele cu sos, peste ea se vine cu prima chiftea de burger, încă una dintre sărățele, a doua chiflă de burger și se finisează cu ultima dintre sărățelele cu sos.
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
IMplicit Merlot de la Cramele Recaș completează armonios savoarea acestui burger de pui, echilibrând dulceața smochinelor și notele picante de ardei iute. Vinul, prin aromele sale de fructe roșii și textura catifelată, se îmbină perfect cu crema de brânză și roșiile deshidratate, ferind o experiență culinară savuroasă și bine echilibrată.