Salată de paste cu piept de pui Fragedo marinat, legume crocante, brânză cu trufe și roșii deshidratate
Rețetă
UȘOARĂ
Gata în
45 min.
Porții
2
"Suntem obișnuiți să mâncăm pastele calde sau fierbinți. Dar această salată de paste poate fi servită și rece, ceea ce o transformă într-un preparat foarte potrivit pentru sezonul estival." Chef Marcian Vodnar
se așază fâșiile într-un bol, se pune sana peste ele, se asezonează cu sare și puțin ulei, se aromatizează cu puțin cimbrișor și se lasă la marinat
într-o tigaie încinsă se pune puțin ulei și se călesc legumele, se asezonează cu sare și se adaugă pieptul de pui, care se trage și el la tigaie împreună cu legumele
într-o oală cu apă se pun pastele la fiert
peste legume se stoarce sucul proaspăt de la o jumătate de lămâie
pe o planșă de lucru se scot roșiile deshidratate și se toacă bucățele, apoi se pun peste legumele sotate
brânza se taie bucățele
se scurg de apă pastele și se adaugă peste legume; imediat după, se adaugă cubulețele de brânză și sosul chutney;
se amestecă bine pastele, se decorează cu puțin mărar tocat mărunt și apoi se servește salata.
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
IMplicit Chardonnay de la Cramele Recaș vă va purta papilele într-un dans vibrant al savorilor, unde prospețimea sa fructată se împletește cu intensitatea brânzei cu trufe și dulceața roșiilor deshidratate. Aromele vinului mângâie subtil crocantul legumelor și catifelarea chutney-ului de roșii, transformând această salată de paste într-o experiență culinară memorabilă.