Pulpe de pui Fragedo alla Romana cu ardei în 3 culori, suc de roșii și smântână | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pulpe de pui Fragedo alla Romana cu ardei în 3 culori, suc de roșii și smântână

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
MEDIE
Gata în
60 min.
Porții
2

"Un preparat de inspirație italiană, dar pregătit cu ingrediente românești, acest pui alla Romana poate fi o idee potrivită pentru a ne bucura de sezonul legumelor proaspete." Chef Marcian Vodnar

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui întregi Fragedo
  • Sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 3 buc. ardei gras în 3 culori (roșu, galben, verde)
  • 100ml vin roze
  • 300ml suc de roșii Grandma’s Delights
  • Mix de ierburi aromatice (mentă, cimbrișor, pătrunjel)
  • 1 lingură smântână Artesana
  • Câteva frunzulițe de mentă (pentru decor)

MOD DE PREPARARE

  1. se sărează pulpele de pui
  2. se pune puțin ulei în tigaie și se rumenesc pulpele; se acoperă cu un capac
  3. se toacă ceapa și ardeiul
  4. se sting pulpele de pui cu puțin vin roze, se întorc pe partea cealaltă și se adaugă legumele; se lasă sub capac acoperit timp de aproximativ 15 minute
  5. se adaugă sucul de roșii peste pulpele de pui, se completează cu puțină apă și se mai lasă la înăbușit încă 10 minute
  6. se toacă ierburile aromatice din belșug și se adaugă peste pulpele de pui; se amestecă pentru îmbinarea aromelor
  7. se servește puiul fierbinte, împreună cu sosul său, se decorează cu o lingură de smântână și se finisează cu câteva frunzulițe de mentă.

Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.

VINUL POTRIVIT: IMplicit Rosé

IMplicit Rosé de la Cramele Recaș dansează delicat pe papile alături de acest preparat vibrant de pulpe de pui alla Romana, unde aromele proaspete ale ardeilor în trei culori și notele catifelate ale smântânii se îmbină perfect cu sucul de roșii. Vinul, cu accentele sale fructate și ușor acidulate, completează experiența culinară, aducând un echilibru rafinat între savoarea puiului rumenit și prospețimea ierburilor aromatice.

VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:

  • Valoare energetică: 4805 kJ/ 1148 kcal
  • Grăsimi 88 g din care saturate 11 g
  • Carbohidrați 47 g din care zaharuri 17 g
  • Proteine 37 g
  • Sare 1 g

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane