Piept de pui Fragedo cu sos roze și quenelle de cartofi violet cu lapte și smântână
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
COMPLEXĂ
Gata în
60 min.
Porții
2
“Poate că vă întrebați de ce cartoful violet are această culoare. Motivul este că acesta fost tratat cu un colorant pe bază de iod, care se leagă de amidon, și care îi conferă culoarea violet. Pentru a păstra această culoare în timpul preparării, e important să fierbem acești cartofi direct în coajă, fără să-i curățăm înainte.” Chef Marcian Vodnar
se pun cartofii la fiert, în coajă și se fierb 40 min. Se scot, se păstrează o zi la frigider, după care se curăță și se taie felii
a doua zi, se taie fâșii pieptul de pui și se pune într-o tigaie bine încălzită, în care am turnat puțin ulei
se toacă un cățel de usturoi și se adaugă în tigaie, peste pui
se adaugă sosul de roșii, sare, 2 linguri de smântână, iar la final, câteva frunzulițe de busuioc proaspăt
într-un bol, se pun cartofii fierți și răciți și se zdrobesc cu o furculiță, păstrând câteva cubulețe de cartof pentru decorul final; se adaugă 2 linguri de smântână, puțină sare
plating: se pun două quenelle-uri de cartofi violet, două linguri din compoziția de pui cu sos, câteva cubulețe de cartof mov; se decorează cu flori comestibile și microplante.
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
Vinul Muse Day Roze va complimenta ideal acest preparat prin caracterul său proaspăt și revigorant, dat de notele intense de fructe roșii, ce vor echilibra inserțiile de smântână și piure de cartofi. Degustă-l alături de acest preparat special cu piept de pui și bucură-te de savoarea gustului chiar la tine acasă