Spaghette alla carbonara cu piele crocantă de pui Fragedo, ou poșat, parmezan și piper boabe roșu zdrobit
Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
MEDIE
Gata în
60 min.
Porții
2
“Pielea de pui a fost folosită în carbonara ca înlocuitor pentru elementul crocant care în rețeta tradițională este reprezentat de guanciale.” Chef Marcian Vodnar
se începe prin a recupera pielea de pe pulpele de pui - acesta este singurul element de la pui pe care îl vom folosi. După ce facem acest lucru, pielea de pui se taie fâșii
într-o tigaie încinsă, se toarnă puțin ulei și se adaugă pielea de pui până când aceasta devine crocantă. Se scoate pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
pastele se pun la fiert într-o oală cu apă încăpătoare
se poșează oul (2-3 min), într-o crăticioară cu apă pusă la fiert cu puțin oțet sau suc de lămâie și se scoate pe un prosop de hârtie
se scurg pastele de apă și se pun într-o tigaie adâncă; se adaugă jumătate de polonic de apă din cea în care au fiert pastele și se începe prepararea sosului, lucrând în ritm alert: se rade parmezanul și se amestecă viguros; se adaugă încă puțină apă fiartă de la paste
se servește o porție de paste într-o farfurie, cu ajutorul unui polonic; peste cuibul de paste astfel format se așează bucățele de piele de pui crocantă și oul poșat; se asezonează cu piper zdrobit și se servește fierbinte.
Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.
IMplicit Chardonnay de la Cramele Recaș pune în valoare această reinterpretare a clasicelor spaghette alla Carbonara, adăugând prospețimea sa vibrantă pentru a echilibra bogăția aromatică a oului poșat. Aromele sale delicate și fructate contrastează perfect cu intensitatea parmezanului și piperului roșu zdrobit, garantând o experiență culinară savuroasă și rafinată.