Spaghette alla carbonara cu piele crocantă de pui Fragedo, ou poșat, parmezan și piper boabe roșu zdrobit | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Spaghette alla carbonara cu piele crocantă de pui Fragedo, ou poșat, parmezan și piper boabe roșu zdrobit

Rețetă creată de Chef Marcian Vodnar
Rețetă
MEDIE
Gata în
60 min.
Porții
2

“Pielea de pui a fost folosită în carbonara ca înlocuitor pentru elementul crocant care în rețeta tradițională este reprezentat de guanciale.” Chef Marcian Vodnar

INGREDIENTE

MOD DE PREPARARE

  1. se începe prin a recupera pielea de pe pulpele de pui - acesta este singurul element de la pui pe care îl vom folosi. După ce facem acest lucru, pielea de pui se taie fâșii
  2. într-o tigaie încinsă, se toarnă puțin ulei și se adaugă pielea de pui până când aceasta devine crocantă. Se scoate pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. pastele se pun la fiert într-o oală cu apă încăpătoare
  3. se poșează oul (2-3 min), într-o crăticioară cu apă pusă la fiert cu puțin oțet sau suc de lămâie și se scoate pe un prosop de hârtie
  4. se scurg pastele de apă și se pun într-o tigaie adâncă; se adaugă jumătate de polonic de apă din cea în care au fiert pastele și se începe prepararea sosului, lucrând în ritm alert: se rade parmezanul și se amestecă viguros; se adaugă încă puțină apă fiartă de la paste
  5. se servește o porție de paste într-o farfurie, cu ajutorul unui polonic; peste cuibul de paste astfel format se așează bucățele de piele de pui crocantă și oul poșat; se asezonează cu piper zdrobit și se servește fierbinte.

Notă: Vesela, tacâmurile şi ustensilele pentru gătit au fost oferite de Mobexpert.

VINUL POTRIVIT: IMplicit Chardonnay

IMplicit Chardonnay de la Cramele Recaș pune în valoare această reinterpretare a clasicelor spaghette alla Carbonara, adăugând prospețimea sa vibrantă pentru a echilibra bogăția aromatică a oului poșat. Aromele sale delicate și fructate contrastează perfect cu intensitatea parmezanului și piperului roșu zdrobit, garantând o experiență culinară savuroasă și rafinată.

VALORI NUTRIȚIONALE REȚETĂ:

  • Valoare energetică: 7255 kJ/ 1734 kcal
  • Grăsimi 84 g din care saturate 12 g
  • Carbohidrați 112 g din care zaharuri 5 g
  • Proteine 136 g
  • Sare 2 g

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane