Piept de pui tras la tigaie, cu sos de portocale și vin alb | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Piept de pui tras la tigaie, cu sos de portocale și vin alb

Rețetă
Simplă
Gata în
30 min.
Porții
2

Există multe rețete cu piept de pui la tigaie, însă cea pe care ți-o prezentăm azi este delicioasă și fresh, datorită sosului aromat cu portocale și vin alb. Să trecem la treabă:

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat feliat Fragedo Delicat
  • 100 g făină
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 portocale
  • 50 ml vin alb sec
  • 3 linguri de zahăr
  • sare, piper după gust
  • diverse crudități pentru salată: roșii, castraveți, salată verde

Modalitate de preparare

  1. Taie pieptul de pui se taie baghete și se condimentează carnea cu sare și piper, se dă prin făină și prăjește-le în puțin ulei de măsline.
  2. Curăță potocalele și păstrează fâșii subțiri din coajă, fără partea albă.
  3. Taie miezul portocalelor cubulețe și pune-l într-o tigaie în puțin ulei de măsline.
  4. Condimentează cu puțină sare și piper.
  5. Adăugați vinul, coaja de portocală și zahărul și lăsați 2-3 minute să se omogenizeze.
  6. Servește pieptul de pui cu sosul deasupra, lângă o salată de crudități.

Sugestii de servire și personalizare a rețetei

  • Piept de pui la tigaie cu usturoi
  • Piept de pui la tigaie cu unt
  • Piept de pui la tigaie cu legume
  • Piept de pui la tigaie cu cașcaval
  • Piept de pui la tigaie cu ciuperci

Informații nutriționale

100 de grame de piept de pui feliat Fragedo Deli are următoarele valori nutriționale:

  • 94 kcal;
  • 1.1 grame de grăsimi, din care acizi grași saturați 0.36 grame;
  • 0.14 grame de glucide, din care zaharuri 0.03 grame;
  • 20.77 grame de proteine;
  • 0.15 grame de sare.

O porție de piept de pui la tigaie conține minim: 360 de calorii, 15.8 grame de grăsimi, 25.9 grame de glucide și 28.4 grame de proteine.

Trucuri pentru preparare

  • Pentru un gust deosebit, prepară un mix de condimente pentru pieptul de pui. Alături de sare și piper, alege 4-5 arome dintre: fulgi de ceapă sau usturoi, chili, boabe de ienupăr, boia dulce sau iute, busuioc, rozmarin, cimbru, boabe de muștar. Pune condimentele preferate într-un mojar și pisează-le bine.
  • Prăjește pieptul de pui într-o tigaie tip grill pentru un aspect mai apetisant.
  • Dacă vrei un gust mai intens, lasă fâșiile de pui la marinat înainte să le prăjești. Unge-le bine cu ulei și condimente și dă-le la frigider pentru o jumătate de oră. Când le gătești, nu mai este nevoie să adaugi ulei în tigaie.
  • Poți înlocui salata de crudități cu piureuri, orez, cartofi copți, sote de ciuperci sau un mix de legume.

Alte rețete pe care să le încerci

Cu piept de pui feliat din gama Deli Sortimente Alese:

Cu alte sortimente din gama noastră Fragedo Deli:

Pregătește această rețetă cu piept de pui la tigaie cu sos de portocale și vin alb și bucură-te alături de cei dragi de prospețimea produselor Fragedo!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi