Mix de pui la grill cu legume coapte | Transavia | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Mix grill de pui cu legume coapte

Rețetă
Mediu
Gata în
80 min.
Porții
4

Ingrediente

  • O casoletă Mix grill (conține cârnăciori, piept de pui și aripioare)
  • 1 dovlecel
  • 2-3 ardei capia
  • 10 roșii cherry
  • 10 ciuperci champignon
  • 2-3 cartofi
  • Rozmarin
  • 50g de unt
  • Ulei de măsline

Valori nutriționale/porție

  • Valoare energetică: 544kcal
  • Grăsimi: 28g
  • Carbohidrați: 24g
  • Proteine: 52g

Modalitate de preparare

  1. Această rețetă nu cere multă pricepere în bucătărie, ci mai degrabă o bună coordonare, întrucât aproape totul se prepară la grătar. Puteți folosi grătarul de la cuptor, grătarul din curte sau un grătar electric. Dacă pregătiți cantități mai mari și este posibil, luați în considerare folosirea acestora în paralel, astfel încât să fiți gata cu carnea și legumele cam în același timp.
  2. Pieptul de pui și aripioarele de pui au un timp mai mare de gătire, așa că pot fi puse pe grill-ul de la cuptor (preîncălzit la 180°C), cu o tavă dedesubt, cu aproximativ 45 de minute înainte de momentul servirii. Cârnăciorii pot fi adăugați după aproximativ 25 de minute.
  3. Puteți pregăti cartofii la cuptor. Tăiem cartofii în jumătate, pe lungime, apoi în câte 3-4 felii de 1cm grosime. Îi dăm printr-un amestec de ulei de măsline și rozmarin și îi gătim în cuptor, la 180°C, timp de 15-20 minute.
  4. Pregătim toate legumele înainte de a le pune pe grill-ul electric. Tăiem dovlecelul rondele groase cât jumătate de deget și tăiem în jumătate, pe lung, ciupercile. Puteți curăța de sâmburi ardeii capia sau îi puteți coace ca atare. Lăsați întregi roșiile cherry – eventual, păstrați și codițele. Ungem cu puțin ulei legumele înainte de a le pune pe grătar, iar ciupercile, cu un boț de unt. Presărăm sare peste legume și avem grijă să le întoarcem după câteva minute. Odată făcute, le scoatem pe o farfurie și le acoperim.
  5. Tragem la tigaie în puțin unt câteva fire de rozmarin.
  6. Pe platoul pregătit pentru servire, așezăm cârnăciorii, aripioarele și pieptul de pui. Pe farfurii diferite, așezăm ardeii capia, dovleceii, ciupercile și roșiile cherry. Înainte de servire, le stropim cu untul în care am tras la tigaie rozmarinul și mai adăugăm sare, dacă este cazul. Punem cartofii wedges în boluri mici, astfel încât să poată fi mâncați foarte ușor, direct cu mâna, de fiecare invitat.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi