Pui cu ciuperci în sos | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui cu ciuperci în sos

Rețetă creată de Iusca Andreea
Rețetă
simplă
Gata în
60 min.
Porții
4
  • 750 g piept de pui dezosat
  • 650 g ciuperci
  • 4 căței de usturoi mari
  • 4 fire de ceapă verde
  • 1 pahar de lapte 250 ml
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 legătură de mărar
  • sare, piper, condimente, după gust

Se pune untul într-o tigaie adâncă, după care se adaugă ceapa tocată mărunt, urmată de pieptul de pui. După ce puiul este pe jumătate făcut, se adaugă ciupercile, usturoiul, mărarul și se lasă la foc mic, cu capac.

Separat, se amestecă laptele cu o lingură de făină de grâu și se adaugă în tigaie, cu 15-20 de minute înainte de a opri totul.

Preparatul se poate mânca cu mămăliguță dacă se lasă mai bogat în sos sau alături de garnitura preferată, dacă preparatul se face mai scăzut.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi