Pui cu ananas în sos dulce acrișor: Rețeta pas cu pas | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui cu ananas în sos dulce acrișor: Rețeta pas cu pas

Rețetă
medie
Gata în
60 min.
Porții
4

Carnea de pui este una dintre favoritele tuturor, fiind slabă, gustoasă și fragedă, dar știi că poate fi integrată în combinații inedite? Inspirându-ne din incredibila bucătărie chinezească, ți-am pregătit astăzi o rețetă simplă, dar parfumată, de pui cu ananas în sos dulce acrișor. Este un preparat des întâlnit în lumea asiatică, cu precădere în zona de sud a Chinei, Guangzhou.

Aromele îmbietoare se completează perfect, iar masa poate fi îmbogățită cu garnituri fel de fel. Fie că vrei să pregătești un prânz delicios sau o cină pe cinste, puiul cu ananas și sos dulce acrișor te va surprinde plăcut atât pe tine, cât și pe cei dragi.

Cinci motive pentru care iubim preparatele chinezești

  1. Gastronomia chinezească este printre cele mai sănătoase de pe glob. Preparatele tradiționale sunt întotdeauna gătite din ingrediente proaspete, iar rețetele abundă în legume și fructe, carne slabă, fructe de mare sau pește, condimente inedite și verdețuri. Toate acestea dau un gust deosebit mâncării, iar vitaminele și mineralele se regăsesc din belșug.
  2. Mâncarea chinezească este delicioasă și ușor de preparat, iar felurile principale pe care le poți recunoaște dintr-o privire se gătesc cu ingrediente accesibile și ieftine. Vorbim aici despre tăiței, orez sau supe fel de fel!
  3. Rețetele chinezești sunt potrivite pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau colesterol mărit, deoarece majoritatea nu conțin unt, carne grasă, smântână, brânză și alte ingrediente cu multe calorii sau grăsimi.
  4. Mâncarea este numai bună de luat la pachet sau de savurat împreună cu cei mici, deoarece mai toate rețetele asiatice se pregătesc astfel încât ingredientele să fie tăiate de dimensiuni potrivite. Nu trebuie să mai scoți vesela din sertar, căci tot ce ai nevoie este un set de bețișoare și un pic de îndemânare!
  5. Estetica joacă un rol important în bucătăria chinezească, iar decorul nu lipsește din niciun preparat. Astfel, chiar și cei mai pretențioși vor fi tentați să guste din exoticele feluri de mâncare. Tradiția chineză spune că „prima îmbucătură se face cu privirea”!

Înainte de a începe să gătești, asigură-te că ai la îndemână toate ingredientele de pe lista de cumpărături, deoarece etapele preparării se succed rapid, la foc iute, iar legumele trebuie să rămână întregi și aspectuoase la final. Rezultatul va fi unul spectaculos, cu o bogăție de arome, predominant exotice. Iată ce trebuie să faci:

Ingrediente pentru 4 porții

  • 500 g piept de pui Fragedo
  • Sare și piper
  • 5 linguri ulei de susan
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 3-4 linguri de sos soia
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • 1 cm rădăcină de ghimbir dată pe răzătoare
  • 1 conservă de ananas sau câteva felii de ananas proaspăt
  • 1 ardei capia tăiat felii
  • 1 morcov mic dat pe răzătoare
  • 1 lingură oțet de orez
  • 1 linguriță de zahăr
  • 100 ml sos dulce-picant

Mod de preparare

  1. Spală și curăță carnea, apoi taie pieptul de pui în cuburi potrivite și condimentează bucățile cu sare și piper.
  2. Amestecă amidonul cu două linguri de sos de soia și trece bucățile de carne prin acest mix.
  3. Într-o tigaie adâncă sau wok, antiaderentă, încinge uleiul de susan și pune la rumenit cuburile de pui, date în prealabil prin sosul de soia cu amidon.
  4. Scoate puiul și păstrează-l deoparte, la cald.
  5. În uleiul rămas de la carne, călește puțin ceapa tocată, apoi adaugă usturoiul pisat și ghimbirul ras, și mai lasă-le cât să se elibereze aromele.
  6. Adaugă ananasul tăiat cuburi, morcovul ras și ardeiul fâșii. Lasă-le jumătate de minut - un minut.
  7. Toarnă apoi și sucul din conserva de ananas (sau un pahar cu apă dacă folosești ananas proaspăt), oțetul de orez, zahărul și restul de 1-2 linguri din sosul de soia și lasă totul să fiarbă aproximativ două minute, până când ananasul se înmoaie ușor.
  8. După ce ananasul s-a făcut, adaugă înapoi bucățile de carne de pui și sosul dulce-picant.
  9. Mai lasă pe foc o jumătate de minut până când toate aromele se întrepătrund, iar sosul se îngroașă nițel.
  10. Servește puiul cu ananas și sos dulce-acrișor alături de orez cu legume, orez prăjit cu ou sau tăiței. Ca decor, poți adăuga semințe de susan sau fire de arpagic tăiate mărunt. Poftă bună!

Rețete similare pe care merită să le încerci

Bucătăria asiatică a câștigat tot mai mulți fani în ultimul timp, așa că nu e de mirare că preparatele lor ne încântă papilele gustative și ne îmbie la gustat și încercat rețete noi. Dacă și tu ești un adept al combinațiilor cu gust asiatic, iată ce mai poți încerca:

Încearcă rețeta noastră de pui cu ananas în sos dulce acrișor și experimentează aromele asiatice alături de prospețimea puiului Fragedo!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi