Premierul Nicolae Ciucă, în vizită la TRANSAVIA

Premierul Nicolae Ciucă, în vizită la TRANSAVIA

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit ieri, 12 mai 2022, cu Președintele TRANSAVIA, domnul dr. ing. Ioan Popa și au vizitat cel mai mare abator de pui din România, cu o capacitate de procesare de 12.000 de pui pe oră.

Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

În discuțiile avute cu managementul TRANSAVIA, Premierul Nicolae Ciucă a apreciat modelul sustenabil de business, bazat pe bune practici și protocoale în lanțul de producție și distribuție, în măsură să asigure produse de calitate pentru consumatori.

Compania TRANSAVIA a investit în dezvoltarea sustenabilă a afacerii sale în România și este un angajator cu peste 2300 de locuri de muncă directe.

TRANSAVIA are rol semnificativ în dezvoltarea economică locală și regională prin prioritizarea achizițiilor de la furnizori locali sau internaționali care au sediu și în România (aproximativ 90% dintre cei 1800 de furnizori), precum și prin localizarea fermelor în opt județe din țară.

Începând cu 2019, compania publică rapoarte de sustenabilitate.  De asemenea, este singura companie din România (până în prezent) co-semnatară a Codului de Conduită al Uniunii Europene cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar.