TRANSAVIA primește premiul SUSTAINABILITY PROJECT OF THE YEAR: ENVIRONMENT , în cadrul Galei Premiilor Business Review

TRANSAVIA primește premiul SUSTAINABILITY PROJECT OF THE YEAR: ENVIRONMENT , în cadrul Galei Premiilor Business Review

Preocuparea pe care TRANSAVIA o are de ani buni pentru a diminua cât de mult posibil impactul asupra mediului și pentru a contribui la calitatea vieții consumatorilor și a comunităților a fost recunoscută aseară, în cadrul celei de a 18-a ediții a Galei Premiilor Business Review, care ieri seară (06 martie 2023) a celebrat „campionii de business”.

Premiul SUSTAINABILITY PROJECT OF THE YEAR: ENVIRONMENT recunoaște eforturile noastre în direcția sustenabilității și dezvoltării durabile, precum și elementele inovatoare pe care le-am integrat, de la bob la furculiță, pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului și a asigura un viitor mai verde pentru generațiile următoare.

Strategia noastră de sustenabilitate, de la bob la furculiță, identifică constant oportunități de creștere verde, profitabilă, are la bază grija și responsabilitatea pe care o avem cu toții la TRANSAVIA pentru angajați, mediu, bunăstarea animalelor și  producția responsabilă, precum și implicarea cu impact social în comunitate.

Politica ZERO-pierderi înseamnă și valorificarea a tot ce se poate astfel încât practic să nu se genereze deșeuri. Acordăm o atenție deosebită gestionării așternutului uzat scos din hale, care este valorificat circular prin utilizare ca îngrășământ organic pe terenurile administrate de companie (peste 10.000 de hectare) în cadrul fermelor vegetale deținute.

În ceea ce privește eficiența energetică, există preocupări la toate capitolele: absolut toate spațiile de producție sunt eficientizate energetic, sunt bine construite, bine izolate, cu sisteme centrale de ventilație și încălzire, cu iluminat economic, astfel încât consumurile energetice să fie cât mai reduse.  Se investește masiv în energie verde și soluții de eficiență energetică, având cel mai mare proiect de acest tip din industria alimentară din țara noastră, cu implementare în toate cele 56 de puncte de lucru deținute.  Investiția de aproximativ 35 de milioane de euro, din fonduri proprii, începută în 2022 și planificată a fi încheiată până la finalul anului în curs, va acoperi aproape în integralitate, energia electrică necesară. La finalul proiectului, în 2023, vor fi eliminate anual aproximativ 18 milioane kg CO2, echivalentul plantării anuale a câte 841,000 de copaci (o pădure de 900ha) sau a consumului anual de energie electrică a unui oraș de 56,000 de locuitori, cum ar fi Turda, de exemplu.

 

Suntem singura companie din sector care a publicat, încă din 2019, Rapoarte de Sustenabilitate, în acord cu standardele GRI. Încă de la primul Raport de Sustenabilitate, din 2019, compania și-a stabilit obiective ambițioase de sustenabilitate, aliniate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Progresul semnificativ și atingerea în avans a majorității obiectivelor asumate a determinat un nou pas în această călătorie a grijii față de oameni, animale, mediu și comunități și stabilirea de noi obiective pentru următorii ani, până în 2030 (raportate la datele din 2020), incluse deja în Raportul de Sustenabilitate publicat pe site-ul companiei.

Am ridicat ștacheta sustenabilității pentru sectorul alimentar, fiind singura companie românească care și-a asumat standardele necesare pentru a fi co-semnatară a Codului Conduită al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar. De asemenea, încă din 2018, am implementat standardul Global G.A.P. de bune practici și sustenabilitate în agricultură, realizând în acest mod o premieră în industria cărnii din România.  Și restul de certificări (ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food v7, Halal) pe care le are contribuie la încrederea pe care consumatorii și partenerii o au în produsele companiei. Toate aceste acțiuni concrete, reafirmă eforturile și acțiunile întreprinse pentru a crește în mod sănătos și sustenabil afacerea, având o puternică orientare către producția durabilă, către grija față de mediu, de responsabilitatea socială și față de angajați.

 

Mulțumim Business Review și felicitări pentru cei 25 de ani de promovare a mediului de afaceri din România! Felicitări celor care au primit premii aseară în cadrul Galei Business Review Awards 2023 și nominalizaților de la fiecare categorie!

Felicitări întregii ECHIPE TRANSAVIA!