Modernizarea Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia

Compania Transavia s-a implicat în modernizarea Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia

De-a lungul timpului, Transavia s-a implicat în dezvoltarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgențe din Alba Iulia, cea mai importantă unitate sanitară din județ, prin investiții constante în renovarea și doratea mai multor secții.

Spitalul Județean din Alba Iulia asigură asistenţă medicală de specialitate pentru aproximativ 67.000 de locuitori ai municipiului Alba Iulia, respectiv pentru aproximativ 383.000 de locuitori ai judeţului , îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă.

În luna martie 2014, Consiliul Județean Alba a aprobat un proiect de hotărâre privind derularea unor lucrări de reparații capitale, la Secțiile de Chirurgie și Urologie, iar Transavia a oferit o sponsorizare pentru a veni în completarea sumei alocate din bugetul local. Reabilitarea a fost realizată la standarde europene, iar cele două secții au devenit accesibile pentru oamenii aflați în nevoie.

În 2016, Transavia a decis să susțină Spitalul Județean pentru reabilitarea secțiilor de Cardiologie și Medicină Internă, iar pe parcursul anului a sponsorizat si secțiile de Urgențe și Oncologie, pentru lucrări de renovare și modernizare.

„Transavia aloca 1 milion de euro pe an pentru sprijinirea diverselor activităţi pentru comunitate. Încerc să-i recompensez, să le dau înapoi oamenilor câte ceva. Dacă tot am putut, dacă realizez profit, vreau să dau şi eu înapoi, pentru că Dumnezeu mi-a dat mie. Sunt multe solicitări de sponsorizare, însă nu le onorăm pe toate. (…) Spitalul este o instituţie care deserveşte pe toată lumea. Cel mai rău pentru un om este să ajungă în spital”, a spus Ioan Popa, Directorul General Transavia.