Biblioteca satului Ponorel, Muntii Apuseni
Biblioteca satului Ponorel, Muntii Apuseni
Biblioteca satului Ponorel, Muntii Apuseni

Gatesc pentru o carte

În urma campaniei „Gătesc pentru o carte”,

Transavia a dotat o bibliotecă din satul Ponorel, Munții Apuseni

 

În toamna anului 2015, Transavia a desfășurat campania Gătesc pentru o carte, iar în urma proiectului a inaugurat pe data de 17 decembrie 2015 filiala bibliotecii din satul Ponorel, comuna Vidra, județul Alba.

Noua bibliotecă beneficiază de peste 600 de titluri din domenii precum literatura română și universală, geografie, științele naturii și multe altele. În plus, Transavia a oferit mobilier nou pentru amenajarea bibliotecii.

„Ne bucurăm că am putut să facem acest cadou frumos copiilor din localitatea Ponorel, precum și doamnei bibliotecare Georgeta Pogan. Unul dintre principalele noastre obiective  este să ne implicăm în problemele comunității locale și să realizăm proiecte sustenabile care duc la dezvoltarea acesteia.” au declarat reprezentanții companiei Transavia.

Campania a fost realizată ca urmare a situației în care se aflau copiii din clasele primare și gimnaziale din această localitate. În satul Ponorel se află cel mai mare număr de elevi din comună, însă cu toate acestea, nu dispuneau de o bibliotecă care să le ofere o bază de lecturi necesară.

De câțiva ani, doamna Georgeta Pogan, bibliotecară în comuna Vidra, a venit în sprijinul lor și în fiecare zi de marți mergea 7 km pe jos dus-întors până în acel sat pentru a le duce copiilor cărțile de care aveau nevoie.  De acum înainte, aceștia vor avea necesarul de lecturi chiar în satul lor, datorită implicării companiei Transavia.

Campania Gătesc pentru o carte s-a adresat pasionaților de gătit, precum și tuturor platformelor culinare. Astfel, toți cei care au răspuns pozitiv invitației Transavia de a se implica în campanie, au gătit rețete de pui și au trimis pozele acestora pe pagina de Facebook Transavia folosind hashtagul #gatescpentruocarte. Astfel fiecare rețetă de pui a reprezentat echivalentul unei cărți donate bibliotecii din satul Ponorel.

Acestei cauze s-au alăturat și bloggeri culinari cunoscuți, printre care Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teo’skitchen.ro), Alice Ciobanu (Tarabucatelor.ro), Amalia Oanță (Haisagatim.ro), dar și foarte mulți oameni care au gătit și au trimis poze cu rețetele lor din dorința de a sprijini copiii din localitatea apuseană.