Plăcinta cu carne de pui, ardei și mozzarella, perfectă în orice moment | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Plăcinta cu carne de pui, ardei și mozzarella, perfectă în orice moment

Rețetă
Medie
Gata în
80 min.
Porții
6

Plăcinta cu carne de pui, ardei și mozzarella este preparatul perfect pentru orice moment, de la ocazii speciale în familie până la prânzul de a doua zi de la birou. Este gustoasă atât caldă, cât și rece și poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca gustare ori fel principal dacă îi mai alături și o salată delicioasă. Combinația dintre carnea de pui aromată și legumele suculente formează o echipă culinară perfectă. Rezultatul final este fraged, ușor picant și plin de gusturi și arome. La final te vei gândi doar că este cea mai bună plăcintă sărată pe care ai mâncat-o vreodată.

Ingrediente pentru umplutură

  • 500 de grame de piept de pui dezosat, fără piele Fragedo;
  • 1 ceapă medie;
  • 250 g de mozzarella;
  • 250 g de ciuperci;
  • 2 ardei kapia;
  • 200 g de smântână pentru gătit;
  • ulei;
  • oregano;
  • boia iute sau dulce (în funcție de preferințe);
  • pătrunjel proaspăt;
  • sare și piper.

Ingrediente pentru aluat

  • jumătate de kg de făină;
  • 300 ml de apă călduță;
  • 20 g de drojdie;
  • 4 linguri de ulei;
  • două lingurițe de zahăr;
  • un praf de sare.

Metoda de preparare a rețetei de plăcinta cu carne de pui

Mai întâi, se pregătește aluatul pentru plăcinta cu carne de pui. Amestecă drojdia cu zahăr și cu puțină apă călduță până când se dizolvă cristalele. Apoi adaugă făina în care ai presărat sare. Adaugă restul de apă și uleiul și frământă ușor un aluat. Lasă-l să crească cât timp pregătești și restul de ingrediente.

Spală și șterge pieptul de pui, taie-l mărunt, după care pune-l într-o tigaie și prăjește-l puțin. Între timp, taie ceapa, ardeiul și ciupercile. Scoate carnea de pui din tigaie, după care pune la călit ceapa și ardeiul, apoi după câteva minute și ciupercile.

Mai ține legumele pe foc câteva minute, după care adaugă și carnea de pui peste ele. Spre final toarnă smântâna pentru gătit și mai ține preparatul la fiert timp de câteva minute până când se mai îngroașă sosul format. Presară sare, piper, boia, oregano și pătrunjel verde.

Pregătește o tavă cu folie de copt ori tapeteaz-o cu făină și ulei. Întinde aluatul pe un fund de lemn până obții două foi din el. Pune compoziția de carne de pui peste prima foaie așezată în tavă și adaugă și mozzarella. Apoi acoperă cu a doua foaie de aluat și înțeap-o cu o furculiță din loc în loc.

Coace plăcinta cu carne de pui în cuptorul preîncălzit la 180°C, aproximativ 30-40 minute ori până când se desprinde de pe marginile formei. După ce s-a răcit, o poți tăia în pătrățele și servi imediat.

Plăcinta cu carne de pui – trucuri pentru preparare

În cazul în care nu ai mult timp la dispoziție, dar vrei să te bucuri de savoarea unei plăcinte cu carne de pui, înlocuiește aluatul făcut în casă cu unul din comerț.

Pentru un aspect mai interesant și un gust deosebit, deasupra presară cașcaval sau parmezan, în funcție de preferințe. De asemenea, mai poți pune ceapă verde tocată mărunt.

Dacă vrei să obții un preparat mai consistent, poți să adaugi în umplutură și cartofi albi. În schimb, dacă îți dorești să adaugi mai multe legume în plăcintă, poți să pui pe lista de ingrediente un mix de legume mexicane.

Umplutura poate fi mai gustoasă dacă folosești carne tocată de pui.

Originea plăcintei

Cuvântul „plăcintă” provine din limba latină: placenta, unde are sensul „prăjitură”, „turtă [sacră]”, „plăcintă”. Primele mențiuni ale existenței plăcintei au apărut în jurul anului 9.500 î.Hr., când egiptenii au gătit prima crustă de plăcintă. Plăcintele egiptene aveau denumirea „galettes“ și erau umplute cu orz, ovăz, secară și unse cu miere.

Însă mai există și dovezi că originea plăcintei este pe meleagurile grecilor, care preparau o pastă formată din făină cu apă, la care adăugau grăsime. Această pastă era înfășurată apoi în jurul unei bucăți de carne.

Alte rețete cu aluat pe care merită să le încerci

Aluatul ori foietajul dau întotdeauna o notă culinară deosebită oricărui preparat. Iată câteva variante de rețete cu care nu vei da greș.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane