Enchilada de pui, arome mexicane la tine în bucătărie | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Enchilada de pui, arome mexicane la tine în bucătărie

Rețetă
Mediu
Gata în
45 min.
Porții
8

Îți dorești să experimentezi în bucătărie și să încerci o rețetă nouă? Prepară enchilada de pui și bucură-te de o combinație de ingrediente cum nu ai mai încercat până acum. Cuvintele cheie ale acestui preparat mexican sunt: aromă ispititoare, textură suculentă și gust picant. Dacă această descriere îți face poftă, atunci cu siguranță trebuie să te aprovizionezi cu ingredientele de mai jos, apoi să urmezi pașii de preparare.

Ingrediente pentru enchilada de pui

  • 8 foi tortilla;
  • o caserolă de piept de pui dezosat, fără piele Fragedo;
  • o ceapă tocată mărunt;
  • 2 căței de usturoi pisați;
  • o jumătate de linguriță de oregano uscat;
  • o jumătate de linguriță de chili pudră;
  • câteva fire de ceapă verde;
  • 400 gr de roșii cuburi în sos
  • 300 g de fasole roșie la conservă;
  • 200 g de brânză cheddar rasă;
  • o lingură de ulei;
  • sare și piper.

enchilada de pui

Mod de preparare pentru enchilada de pui

  1. Pune puiul la prăjit într-o tigaie și asigură-te că se rumenește apetisant pe ambele părți. Cât timp se gătește carnea de pui, pregătește și restul ingredientelor pentru enchilada.
  2. Încălzește uleiul într-o tigaie mare, adaugă ceapa și gătește-o până începe să se înmoaie, aproximativ 3 minute. Pune usturoiul mărunțit și amestecă timp de jumătate de minut pentru ca aromele să se întrepătrundă.
  3. Adaugă roșiile din conservă, ceapa verde mărunțită, oregano uscat, pudra de chili, sarea și piperul. Mai poți jongla cu ingredientele ca să te asiguri că obții exact gustul dorit. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de câteva minute. Un sfert din sos dă-l deoparte, fiindcă vei avea nevoie de el la final.
  4. Între timp, taie puiul fășii, după care adaugă-l în sos alături de fasolea roșie la conservă. Amestecă ingredientele până când se combină armonios.
  5. Pune foile de tortilla pe un blat de lemn ori pe un platou mediu și așază în mijlocul lor amestecul cu roșii, condimente și pui. Rulează foile bine astfel încât să nu iasă compoziția din ele, apoi pune-le pe rând într-o tavă de copt.
  6. După ce ai rulat toate foile de tortilla, toarnă peste ele sosul de roșii aromat păstrat mai devreme. Presară pe deasupra brânza cheddar rasă și introdu tava în cuptor timp de jumătate de oră.
  7. Lasă preparatul la răcit timp de 5-7 minute, după care servește-l imediat ca atare, cu câteva linguri de smântănă ori sos de avocado alături.

Sfaturi utile pentru prepararea rețetei de enchilada de pui

Îți oferim în continuare câteva sfaturi care îți vor prinde bine în procesul de preparare a rețetei de enchilada de pui. Nu numai că vei obține un preparat mai gustos, dar vei reuși și să câștigi timp prețios în gătirea lui. Carnea de pui va fi și mai gustoasă dacă o prepari cu mirodenii și unt la rotisor. Astfel va fi mai fragedă și mai suculentă decât dacă o gătești prin prăjire. Ca să câștigi timp prețios, poți să folosești pentru rețeta de enchilada și friptură de pui ori șnițele gătite cu o zi înainte. Dacă nu ai la îndemână fasole roșie ori nu te numeri printre fanii ei, o poți înlocui cu linte ori cu năut. Enchilada de pui poate fi servită alături de sosuri de smântână, guacamole ori salsa, dar și cu o salată de castraveți și ierburi care să echilibreze perfect gustul picant.

Alte rețete similare pe care să le încerci

Dacă ai o pasiune pentru mâncarea mexicană, te invităm să înveți să gătești și alte rețete similare.

Enchilada de pui va deveni răsfățul tău culinar preferat încă de la prima gură. O poți personaliza după bunul plac și în funcție de ingredientele pe care le ai la îndemână. Rezultatul va fi de fiecare dată același: un deliciu!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane