Mâncare de varză cu pui la cuptor. O rețetă ușoară și hrănitoare | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Mâncare de varză cu pui la cuptor. O rețetă ușoară și hrănitoare

Rețetă
Medie
Gata în
130 min.
Porții
4

Mâncarea de varză cu pui și o mămăliguță aburindă de casă poate face deliciul unei mese de prânz în familie și nimeni nu poate nega aceste arome tradiționale românești. Chiar dacă, la bază, mâncarea de varză se prepara cu carne de porc, nouă ni se pare mult mai gustoasă varianta cu carne de pui. Aceasta, fiind destul de fadă, după părerea noastră, capătă un gust extraordinar în combinație cu varza.

Dacă ai norocul să găsești la piață o varză dulce românească, atunci cu siguranță va trebui să încerci și tu această rețetă delicioasă, deloc complicată. Și dacă mai ai la îndemână și un vas de lut, atunci ai garanția unei mâncări de varză dulce cu carne de pui excelente. Așa că hai să nu mai lungim vorba și să-ți împărtășim cum poți prepara cea mai bună varză la cuptor cu carne pentru cei dragi!

Ingrediente pentru mâncare de varză cu pui

Din lista de ingrediente pe care urmează să ți-o prezentăm vei prepara nici mai mult, nici mai puțin de 4 porții de varză cu pui. Dacă cei care se strâng, însă, în jurul mesei sunt într-un număr mai mare, poți adapta ușor cantitățile, în așa fel încât să poți satisface toți pofticioșii. Iată care sunt ingredientele necesare pentru această rețetă de varză la cuptor:

  • 1 caserolă de pulpe de pui inferioare Fragedo Duo
  • 1 varză mare sau 2 verze mai mici
  • 1 ceapă medie
  • 4 gogoșari
  • 5-6 roșii de dimensiuni medii
  • 100 ml de suc de roșii
  • 150 ml de supă de legume sau apă călduță
  • Sare
  • Piper boabe și măcinat
  • Cimbru
  • 1 crenguță uscată de mărar
  • 1 crenguță uscată de cimbru
  • Mărar proaspăt

Mod de preparare al rețetei de varză cu carne de pui

Așa cum am menționat încă de la începutul articolului, mâncarea de varză călită dulce cu carne de pui este una simplă, așa că nu vei avea nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie pentru a-i încânta pe toți din familie cu un preparat gustos tradițional. Iată care sunt pașii de preparare ai rețetei noastre de varză călită cu carne de pui la cuptor:

  1. Curăță frunzele exterioare ale verzei, spală bine varza, îndepărtează cotorul și taie varza în două jumătăți. Toacă apoi fiecare jumătate de varză și pune-o într-un vas larg. Amestecă varza tocată cu 2 lingurițe de sare. Frământ-o bine între mâini și las-o să se înmoaie sub acțiunea sării, timp în care te poți ocupa și de restul ingredientelor.
  2. Spală bine pulpele de pui și sterge-le cu șervețele absorbante, pentru a îndepărta excesul de apă. Pune apoi pe foc o tigaie antiaderentă și când aceasta s-a încălzit, adaugă pulpele de pui. Nu este nevoie să adaugi ulei în tigaie, însă este esențial ca aceasta să fie antiaderentă, căci în caz contrat pulpele de pui se vor lipi și va fi greu să le întorci.
  3. Gătește pulpele de pui pe ambele părți, timp de 5-6 minute pe fiecare parte sau până când acestea devin aurii. Stinge apoi focul și acoperă tigaia cu un capac.
  4. Acum că varza și carnea de pui sunt pregătite, nu mai rămâne decât să pregătești și legumele. Spală bine roșiile, gogoșarii și ceapa, apoi toacă-le mărunt.
  5. A venit momentul să începi montarea preparatului. Pune, așadar, într-un vas încăpător din lut un strat de varză, adaugă peste aceasta o parte din legumele tocate, piper măcinat, piper boane, mărar și cimbru și amestecă bine.
  6. Pune apoi pulpele de pui deasupra primului strat de varză și acoperă pulpele cu varza și legumele rămase, amestecate bine. Adaugă pe deasupra verzei cu pui crenguțele de cimbru și mărar, asezonând încă puțin cu piper măcinat.
  7. Amestecă apoi sucul de roșii cu supa vegetală sau cu apă călduță și toarnă amestecul peste varza cu pui.
  8. Acoperă vasul de lut și introdu-l în cuptorul rece. Setează cuptorul la 180 de grade Celsius și fierbe varza cu pui timp de 1 oră. După o oră, îndepărtează capacul vasului și mai lasă preparatul încă 15-20 de minute, pentru a se rumeni. Varza călită cu carne de pui este gata!

Modalități de servire pentru varză călită cu pui la cuptor

Dacă te gândești la modalități delicioase de a servi varza cu carne la cuptor, nouă nu ne vine în minte un mod mai savuros decât alături de mămăligă și de ardei iute, mai ales dacă dorești o masă tradițională. Desigur, poți alege să servești varza cu pui alături de câteva felii de pâine făcută în casă și va fi la fel de gustoasă! Alte rețete similare pe care să le încerci Cum meniul de la masa de prânz trebuie diversificat, ne-am gândit să-ți oferim și alte rețete cu pui la cuptor sau ceaun pe care să le încerci. Iată propunerile noastre:

Acum știi ce ai de făcut pentru a găti cea mai gustoasă mâncare de varză dulce la cuptor cu carne de pui. Adaugă în coșul de cumpărături toate ingredientele necesare și respectă întocmai pașii de preparare, pentru o varză cu pui cu arome tradiționale!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi