Friptură de pui cu mujdei de usturoi și mămăliguță | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Friptură de pui cu mujdei de usturoi și mămăliguță

Rețetă
Simplă
Gata în
60 min.
Porții
2

Puiul cu mujdei de usturoi se numără cu siguranță printre preparatele tradiționale românești atât de iubite de către noi, românii. Cu siguranță ai avut ocazia, de-a lungul timpului, să guști din deliciosul pui la ceaun cu usturoi și vin. Rețeta de pui la ceaun cu mujdei de usturoi și mămăligă este preparată încă din cele mai vechi timpuri, atât de către restaurantele tradiționale, cât și de către gospodinele din mediul rural, care au păstrat vii tradițiile culinare românești.

Însă nu despre puiul la ceaun cu smântână și usturoi sau puiul la ceaun cu bere urmează să-ți vorbim astăzi, ci despre o rețetă simplă de pulpe de pui la cuptor cu mujdei de usturoi. Desigur, poți opta și pentru o friptură de pui la tigaie cu usturoi, însă puiul la cuptor cu mujdei de usturoi promitem să fie mult mai delicios. Iată cum poți prepara și tu pui cu mujdei de usturoi, servit alături de o mămăligă aburindă!

Ingrediente pentru pui cu mujdei de usturoi

Friptură de pui cu mujdei de usturoi și mămăliguță

Mod de preparare pentru pulpe de pui cu mujdei de usturoi

Începe prin a spăla bine pulpele de pui și a le șterge cu un prosop curat de bucătărie, pentru a îndepărta surplusul de apă. Așează apoi pulpele de pui într-o tavă de copt și stropește-le cu ulei. Asezonează cu sare și piper, apoi adaugă condimentele pentru friptură.

Dă tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180°C sau până când pulpele de pui devin aurii. Separat, fierbe mămăliga într-un litru de apă cu puțină sare, amestecând continuu pentru a se îngroșa. De asemenea, pregătește un mujdei de usturoi din 4-5 căței de usturoi, pe care îi zdrobești și îi amesteci energic cu puțină sare, ulei și apă.

Servește mujdeiul de usturoi cu pui, alături de mămăliguța caldă, proaspăt preparată.

Informații nutriționale

În ceea ce privește valorile nutriționale ale acestui preparat, raportate la 100 de grame, pulpele de pui la cuptor conțin 348 de calorii, 0,2 g de glucide, 24 g de proteine și 28,9 g de grăsimi. În 100 de grame de mujdei de usturoi regăsim 400 de calorii, 6,7 g glucide, 6,7 g proteine și 40 g grăsimi. Cât despre mămăligă, aceasta are doar 70 calorii și 15 g glucide, 2 g proteine, 0 grăsimi și 1 g fibre.

Friptură de pui cu mujdei de usturoi și mămăliguță

Trucuri pentru o preparare mai ușoară

Vrei să afli mici secrete din bucătărie, care să te ajute să prepari mai ușor rețeta de pui cu mujdei de usturoi și mămăliguță? Iată ce trucuri poți aplica în realizarea acestui preparat:

  • Poți opta pentru prepararea puiului la tigaie cu usturoi, în locul tăvii de copt.
  • Nu cresta carnea de pui înainte de a o găti, pentru a evita scurgerea sucului cărnii în timpul gătirii.
  • Carnea de pui nu se va fierbe înainte de a o găti la ceaun, tigaie sau în cuptor.
  • Mujdeiul de usturoi poate fi mai ușor dacă în loc de ulei și apă, îl amesteci cu iaurt.
  • Adaugă puțin pătrunjel verde tocat pentru o notă aromată în farfurie.
  • Pune mămăliga la fiert în apă rece, pentru a nu face cocoloașe.

Friptură de pui cu mujdei de usturoi și mămăliguță

Alte rețete similare pe care să le încerci

Încă nu ți-ai potolit pofta de pui sau ai mai rămas cu ceva carne de pui în plus de la rețeta anterioară de pui cu mujdei de usturoi? Nu trebuie să-ți faci griji, căci există nenumărate rețete cu pui ce abia așteaptă să-ți încânte papilele gustative. O rețetă gustoasă, similară în arome celei anterioare, este rețeta de pui cu smântână gătită simplu la tigaie. Sau ce ai spune despre un delicios ostropel de pui la ceaun, cu gust intens de usturoi?

O tocăniță de pui ți-ar putea, oare, satisface pofta de carne de pui? Sau, cel puțin, un apetisant și nutritiv pui cu orez? Cu atât de multe rețete delicioase la dispoziție, mai, mai că nu știi cu care să începi mai degrabă!

Noi am început cu rețeta de pui cu mujdei de usturoi, căci tare ne mai era poftă să simțim gustul autentic românesc, completat de o mămăligă zdravănă și de o palincă. Inspiră-te din rețeta de mai sus, adaugă pe lista de cumpărături ingredientele necesare și încântă-i pe cei dragi cu cea mai bună friptură de pui cu mujdei de usturoi!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi