Rețetă de pui la cuptor cu cartofi și usturoi: Cum o prepari? | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Rețetă de pui la cuptor cu cartofi și usturoi: Cum o prepari?

Rețetă
ușoară
Gata în
90 min.
Porții
4

Rețetele de pui la cuptor sunt o adevărată economie de timp și energie, căci tot ce trebuie să faci este să așezi frumos în tavă carnea condimentată, să completezi deliciul cu toate legumele preferate, tăiate după preferință, și să dai totul la cuptorul preîncălzit. De aici, nu ai decât să aștepți ca mâncarea să se gătească molcom, iar aromele îmbietoare să cucerească întreaga bucătărie.

Cu o friptură pe cinste, cu siguranță îi vei convinge și pe cei mici să se alăture cu nerăbdare ospățului, iar dacă ai de gând să primești musafiri, nici nu mai pomenim despre cât de mult o să te scoată din impas o astfel de rețetă. În plus, preparatul se poate adapta pentru gustul fiecăruia. Poți adăuga alte legume sau condimente, garnituri separate și sosuri care să te facă să te lingi pe degete!

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este una simplă, ieftină și rapid de pregătit, o combinație clasică și irezistibilă de pui la cuptor cu cartofi și usturoi. Se potrivește atât la prânz, cât și la cină, iar cantitatea de ingrediente poate fi adaptată ușor în funcție de necesități. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi și lista de ingrediente de care ai nevoie pentru a obține un preparat reușit:

Ingrediente

1 kg de pulpe de pui 1 kg de cartofi 1 căpățână de usturoi 4 linguri de ulei

Ingrediente pentru amestecul de condimente

  • Sare și piper după gust
  • Boia dulce sau paprika
  • Rozmarin
  • Cimbru
  • Busuioc

Alte ingrediente pentru garnitură (opțional)

  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 200 g de ciuperci

Mod de preparare

  1. Spală și curăță cartofii și usturoiul.
  2. Taie cartofii în patru sau cubulețe și usturoiul felii sau zdrobit ușor și lăsat întreg.
  3. Dacă folosești și restul legumelor pentru garnitură, procedează în același mod: spală, curăță și taie ceapa, ardeiul, morcovii, prazul și ciupercile în rondele sau felii potrivite.
  4. Pregătește o tavă încăpătoare și așază toate legumele în ea.
  5. Stropește legumele cu 2 linguri de ulei și presară o parte din amestecul de condimente. Amestecă bine cu mâinile pentru ca aromele să ajungă pe fiecare ingredient în parte.
  6. Spală, curăță și porționează pulpele de pui după preferințe.
  7. Condimentează-le, de asemenea, cu restul amestecului de mirodenii și ulei, apoi așază-le în tavă, peste legume, apăsându-le ușor printre acestea.
  8. Toarnă o ceașcă de apă într-un colț al tăvii, apoi înclin-o pentru ca apa să ajungă pe toată suprafața.
  9. Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 40-50 de minute, până când carnea și legumele sunt gătite corespunzător.
  10. Servește friptura alături de murături, salată de varză sau o dulceață de ardei iute, pâine proaspătă de casă și vin alb.

Marinează carnea

Dacă timpul îți permite, cea mai bună metodă de a te asigura că pulpele de pui vor avea un gust minunat și o textură fragedă la interior și crocantă pe exterior este să le lași la marinat câteva ore înainte de a le găti.

Pentru a face acest lucru, pregătește un amestec de ulei de măsline, condimentele menționate în lista de ingrediente, puțină zeamă de lămâie și un pahar de bere sau vin alb. Omogenizează totul și unge pulpele de pui pe toate părțile, apoi acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la frigider câteva ore înainte de gătire.

Alte rețete similare pe care să le încerci

Mâncărurile gătite la cuptor sunt mai sănătoase, ușor de pregătit, au savoare și economisesc din timpul pe care îl petreci în bucătărie. Dacă îți plac astfel de rețete, iată ce mai poți încerca:

Încearcă și tu rețeta noastră de pui la cuptor cu cartofi și usturoi și bucură-te, alături de cei dragi, de prospețimea gustului Fragedo!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi