Piept de pui la tigaie cu spanac și sos de smântână | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Piept de pui la tigaie cu spanac și sos de smântână

Rețetă
Simplă
Gata în
60 min.
Porții
4

Știi deja că suntem mari amatori ai cărnii de pui, însă ceea ce nu știai este că ne place la nebunie și spanacul. Și în căutarea unor rețete care să îmbine aceste două preferințe culinare, ne-am îndreptat atenția către una dintre cele mai gustoase rețete de spanac cu pui. Este vorba despre rețeta de piept de pui cu spanac și sos de smântână la tigaie, un preparat italiano-american, cunoscut și sub denumirea de pui florentin cu spanac și sos cremos de smântână.

Dacă și ție îți plac rețetele cu piept de pui cu sos, acest preparat rapid și ușor poate fi un adevărat deliciu la mesele de prânz în familie. Da, ai înțeles corect! Această mâncare de spanac cu pui se prepară extrem de rapid, iar lista de ingrediente este una redusă, așa că nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie pentru un rezultat apetisant. Și nici nu va trebui să pornești cuptorul. Nu te mai ținem în suspans, așa că hai să gătim împreună un delicios piept de pui cu spanac la tigaie!

Ingrediente pentru piept de pui cu spanac

Din următoarea listă de ingrediente vei obține 4 porții savuroase de piept de pui cu spanac. Iată de ce vei avea nevoie pentru a găti spanac cu carne de pui într-un mod gustos și aromat:

  • 4 bucăți de piept de pui dezosat Fragedo Duo
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2-3 căței de usturoi sau 3-4 fire de usturoi verde
  • 30 g de unt
  • Sare și piper, după gust
  • 200 g de frunze de spanac proaspăt sau congelat
  • 200-250 ml de smântână cu min. 30% grăsime
  • 10 g de amidon
  • 50 ml de lapte rece
  • 30 g de parmezan ras

Mod de preparare pentru piept de pui la tigaie cu sos

Așa cum ți-am promis, îți vom dezvălui în rândurile următoare pașii de preparare ai unei delicioase rețete cu piept de pui la tigaie, gătit într-un mod simplu și delicios. Iată cum prepari piept de pui cu sos alb după rețeta clasică!

  1. Pentru început trebuie să pregătești ingredientele pentru rețetă. Spală bine frunzele de spanac în cateva ape reci. Curăță și spală bine usturoiul verde, apoi toacă-l mărunt. Dă parmezanul pe răzătoare și taie bucățile de piept de pui în cubulețe sau fâșii. Acum să trecem la preparare propriu-zisă a pieptului de pui cu spanac.
  2. Într-o tigaie largă toarnă uleiul și adaugă cubulețele din piept de pui. Desigur, poți păstra fileurile de piept de pui și întregi, însă rumenirea acestora la tigaie va dura puțin mai mult. Rumenește bucățile de pui timp de 9-10 minute, pe toate părțile și asezonează-le cu sare și piper negru măcinat. Scoate apoi pieptul de pui rumenit din tigaie și mută bucățile într-un castron.
  3. Acum trecem la prepararea sosului de smântână pentru pui. Redu focul de sub tigaie și pune la călit usturoiul, alături de o bucată mică de unt. Sotează usturoiul verde pentru câteva minute, apoi toarnă peste acesta smântâna lichidă și asezonează cu sare și piper. După ce smântâna a dat în clocot, poți adăuga pieptul de pui rumenit în tigaie.
  4. Tot acum se vor adăuga în tigaie și frunzele crude de spanac, apoi se acoperă tigaia cu un capac. Spanacul fraged se va înmuia de îndată de la aburii de sub capac.
  5. Separat, într-o ceașcă, adaugă amidonul și dizolvă-l în laptele rece. Ridică capacul sosului cu piept de pui din tigaie și toarnă mixul de amidon și lapte. Acest amestec va lega frumos sosul de smântână și îl va face mult mai cremos. Nu va dura mai mult de 20 de minute de când ai adăugat puiul în tigaie și rețeta de pui cu sos de smântână este deja gata.

Moduri delicioase de servire pentru pui cu smântână și spanac

Așa-i că a fost simplu să prepari această rețetă cu spanac cu carne de pui? Ei bine, acest pui cu sos de smântână poate fi servit ca atare, alături de parmezan ras fin presărat pe deasupra, însă aceste bucăți fragede și aromate de carne de pui cu spanac pot fi servite într-o mulțime de alte moduri gustoase și apetisante.

De pildă, puiul cu smântână după rețeta florentină se poate servi și alături de paste, iar dacă n-ai gustat niciodată paste cu pui și spanac este momentul să-i surprinzi pe toți din familie cu acest preparat gustos. De asemenea, pieptul de pui cu spanac poate fi servit și cu orez simplu fiert, cartofi la cuptor, couscous sau chiar și cu felii calde de pâine de casă.

Alte rețete cu pui pe care să le încerci

Cu gândul la combinația de pui cu smântână, ne dorim să-ți propunem și alte rețete delicioase cu pui, pe care să le incluzi în meniul zilnic. Iată propunerile noastre:

Impresionează-i și tu pe cei dragi cu un savuros piept de pui cu spanac, o rețetă simplă și gustoasă de pui florentin. Cu siguranță aromele italienești îi vor cuceri și le va răsfăța papilele gustative!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane