Pui cu hribi și smântână: Rețetă ca la mama acasă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui cu hribi și smântână: Rețetă ca la mama acasă

Rețetă
Simplă
Gata în
60 min.
Porții
6

Combinația de carne de pui, ciuperci și smântână este una dintre cele mai reușite și pe gustul multora dintre noi. În această rețetă nu vom folosi însă clasicele ciuperci Champignon, ci hribi.

Pentru a te bucura pe deplin de aroma acestora, încearcă să folosești hribi proaspeți. Celelalte ingrediente sunt ușor de găsit și puține ca număr. Este o rețetă perfectă pentru o masă în familie sau cu prietenii și poate fi servită cu diverse garnituri.

Să începem!

Ingrediente

piept de pui Fragedo

După cum am menționat deja, lista ingredientelor pentru această rețetă nu este deosebit de lungă sau complicată. Ai nevoie doar de: 700 de grame de piept de pui Fragedo;

  • 1 kg de hribi;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • 2 cepe medii;
  • 4 căței de usturoi;
  • 300 ml supă de pui (sau apă);
  • 300 de grame de smântână;
  • 150 ml lapte;
  • 2 linguri de făină;
  • Sare;
  • Piper;
  • Mărar.

Mod de preparare

Nici metoda de preparare a acestui fel de mâncare nu este complicată. Iată care sunt pașii ce trebuie urmați:

  1. Începe prin a tăia hribii în bucăți mici. Cepele se toacă mărunt, iar pieptul de pui se taie în bucăți mici și se condimentează cu sare și piper.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și gătește carnea de pui până capătă o culoare aurie. Scoate-o din tigaie și las-o deoparte.
  3. În aceeași tigaie, călește ceapa până devine translucidă. Adaugă hribii și mai lasă pe foc 10-15 minute.
  4. Dacă tigaie nu este suficient de adâncă, vei avea nevoie de oală pentru următorii pași. Ceapa, hribii, carnea de pui și usturoiul pisat se pun în vasul pentru găsit și se adaugă supa sau apa. Se condimentează cu sare și piper și se lasă la fiert pentru 15-20 de minute.
  5. Combina laptele cu făină și adaugă amestecul peste restul ingredientelor din oală. Lasă să fiarbă până se leagă sosul.
  6. Adaugă smântâna și amestecă bine.
  7. Condimentează cu sare și piper, dacă este cazul. Tot acum se poate adăuga și mărar tocat mărunt. Dacă nu îți place gustul, se poate omite sau înlocui cu pătrunjel. Gata! Oprește focul și poți servi mâncarea.

Sugestii de servire și personalizare a rețetei

Unul dintre avantajele acestui fel de mâncare este acela că poate fi servit cu diverse garnituri, în funcție de preferințele fiecăruia. În mod tradițional, se pune pe farfurie alături de o porție de mămăligă tare, vârtoasă, tăiată cu ața.

Merge însă foarte bine și cu orez, cartofi ori chiar paste. Este delicios și servit simplu, alături de câteva felii de pâine de casă, cu coaja crocantă.

Făină poate fi înlocuită cu amidon. În ceea ce privește smântâna, alege una cât mai grasă.

Poți folosi orice condimente dorești. De asemenea, dacă nu reușești să găsești hribi, poți folosi orice alt soi de ciuperci preferi.

Despre hribi

hribi

Hribii se numără printre cele mai apreciate ciuperci comestibile, atât în România, cât și în alte țări. Nu puțini sunt cei care așteaptă cu nerăbdare sfârșitul verii și începutul toamnei pentru a lua pădurile la pas în căutarea acestor delicioase ciuperci, cunoscute și sub denumirea de mânătărci.

Curățate bine, folosind cât mai puțină apă, acestea sunt conservate adesea prin uscare și/sau congelare. Proaspeți, hribii sunt gustoși căliți în puțin unt sau ulei și condimentați simplu, doar cu sare și piper, ori adăugați în diverse preparate culinare, de la zacuscă la paste.

Alte rețete pe care să le încerci

Ostropel de pui

Dacă îți plac mâncărurile de pui cu diverse sosuri, atunci vei dori să încerci și una rețetele de mai jos:

Carnea de pui este o alegere cu care nu poți da greș, fie că o pregătești pentru prânz sau cină, pentru o masă în familie ori pentru una cu prietenii. Combin-o cu ciuperci, fie că este vorba de hribi sau orice alt soi comestibil, și smântână și vei obține un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos, ce va fi gata în mai puțin de o oră.

Servește-l alături de garnitura preferată, fie că este vorba de mămăligă, paste, orez ori cartofi, și nu-ți mai rămâne decât să aștepți complimentele mesenilor. Dacă ești căutarea altor rețete delicioase cu carne de pui, le găsești aici. Nu uita să le împărtășești și cu cei dragi.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane