Deserturi cu carne de pui. 3 rețete simple și gustoase | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Deserturi cu carne de pui. 3 rețete simple și gustoase

Carnea de pui este preferata multora dintre noi. Simpla sa menționare este suficientă pentru ca gândul să ne zboare la tocănițe, fripturi, tochituri, ciorbe și toate celelalte preparate delicioase care se pot pregăti folosind-o drept ingredient principal. Fie că este vorba de aperitive sau de feluri principale, toată lumea le va aprecia. Puțini știu însă că poate fi inclusă și în deserturi delicioase. Ți-am pregătit câteva rețete pe care le poți încerca data viitoare când vrei să-ți extinzi orizontul culinar sau să-ți surprinzi invitații.

Budincă turcească de lapte cu piept de pui

Dificultate: Simplă
Timp de preparare: 1h
Număr de porții: 6

Tavuk göğüsü este un desert celebru în Turcia, care conține, printre altele, și piept de pui, deși nu ai putea să-ți dai seama de asta doar gustând-ul. Secretul îl reprezintă modul în care este pregătită carnea de pui înainte de a fi combinată cu restul ingredientelor. Dacă vrei să testezi această rețetă, vei avea nevoie de:

  • 1 bucată piept de pui dezosat, fără piele, Fragedo;
  • 1 litru de lapte;
  • 5 linguri de făină de orez;
  • 5 linguri de amidon de porumb (sau făină);
  • 1 cană de zahăr;
  • 1 linguriță esență de vanilie;
  • 100 grame unt.

Deși este relativ simplă, este genul acela de rețetă a cărei pregătire trebuie să o începi cu o seară înainte și trebuie să aștepți câteva ore înainte de o gusta. Iată cum se prepară:

  • Pune pieptul de pui la fiert într-o oală cu apă, fără sare;
  • Când este complet fiert, scoate-l din oală, lasă-l să se răcească puțin și pune-l într-un bol cu apă la temperatura camerei, timp de aproximativ 15 minute;
  • Repetă de 2-3 ori sau până când nu se mai simte mirosul de carne de pui;
  • Pune-l într-un bol cu apă rece, acoperă-l cu un capac și lasă-l în frigider peste noapte;
  • A doua zi, când vrei să te apuci de gătit, scoate pieptul de pui din apa si clătește-l cu apă rece;
  • Folosind o furculiță sau un mixer, rupe carnea în fâșii cât mai subțiri; stoarce-o bine pentru a scăpa de tot excesul de apă;
  • Într-un bol, amestecă făina de orez și amidonul cu 200 ml de lapte; asigură-te că nu rămân cocoloașe;
  • Într-o oală încăpătoare, pune laptele rămas la fiert; adaugă pieptul de pui și fierbe timp de 20 de minute, amestecând încontinuu;
  • Ia oala de pe foc și adaugă treptat compoziția de mai sus; continuă să amesteci;
  • Pune oala înapoi pe foc și las-o până când amestecul începe să se îngroașe;
  • Adaugă zahărul și esența de vanilie și lasă totul pe foc încă aproximativ 15 minute (dacă nu mai poți amesteca, încearcă să lovești ușor suprafața budincii cu o lingura de lemn pentru a o face să se miște);
  • Toarnă compoziția într-o tavă cu marginile mai înalte, pe care ai udat-o în prealabil, las-o să ajungă la temperatura camerei, acoperă cu folie și dă-o la frigider timp de cel puțin câteva ore.

Când ești gata să o servești, presară deasupra puțină scorțișoară.

Plăcintă cu carne de pui și fructe

Placinta cu carne de pui si fructe

Dificultate: Simplă
Timp de preparare: 2 ore
Număr de porții: 4

De la budincă, vom trece acum la o plăcintă cu pui și fructe. Vei avea nevoie de:

  • 200 g carne tocată de pui;
  • 1 măr ras;
  • 350 g fructe uscate (poți folosi piersici, caise, cireșe, mere, stafide etc.)
  • 1 portocală tăiată bucăți mai mari;
  • ½ linguriță de nucșoară măcinată;
  • ½ linguriță cuișoare măcinate;
  • ¼ cană ghimbir confiat;
  • ½ linguriță de sare;
  • ½ cană de coniac;
  • 1 cană de vin de Porto;
  • 1 cană de zahăr;
  • ½ cană de apă;
  • 30 g de unt;
  • 2 foi de aluat fraged (se poate cumpăra, dar îl poți pregăti chiar tu dacă preferi).

Această rețetă este foarte simplu de preparat. Tot ce trebuie să faci este să combini toate ingredientele într-o oală mare și să le lași să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 40 de minute. Când este gata, stinge aragazul și lasă compoziția să ajungă la temperatura camerei. Între timp, preîncălzește cuptorul la 180°C. Întinde o foaie de aluat într-o formă potrivită, adaugă umplutura și așează cea de-a doua foaie deasupra. Pune totul pe o tavă mai mare și dă la cuptor pentru 50-60 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească înainte de a se servi.

Negresă cu carne de pui

Negresa cu carne de pui

Dificultate: Simplă
Timp de preparare: 45 minute
Număr porții: 4

Dacă îți place ciocolata, cu siguranță vei dori să încerci această rețetă de negresă, atât de diferită de cele pe care le-ai mai încercat până acum. Cantitățile de mai jos sunt suficiente pentru 4-5 porții, dar s-ar putea să-ți dorești să le dublezi. Vei avea nevoie de:

  • 70 g de carne tocată de pui, gătită și răcită;
  • 30 g de ciocolată topită și răcită;
  • 1 ou mare;
  • 70 g zahăr;
  • 30 g ulei;
  • ½ linguriță extract de vanilie;
  • Un vârf de cuțit de sare;
  • Un vârf de cuțit de praf de copt;
  • 20 g făină;
  • 30 g nuci tocate.

Pentru preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C;
  • Combină ciocolata, oul, zahărul, uleiul, vanilia și sarea într-un bol mare și amestecă bine;
  • Încorporează apoi făina și praful de copt în amestecul de mai sus;
  • Adaugă carnea de pui și nucile, amestecă bine și toarnă totul într-o tavă mai mică, unsă în prealabil cu ulei sau unt;
  • Dă tava la cuptor timp de 25-30 de minute sau până este gata.

Așteaptă să ajungă la temperatura camerei înainte de a servi. Dacă dorești, poți prepara și o glazură de ciocolată pentru decor.

Alte rețete pe care le poți încerca

Oricare dintre rețetele de mai sus îi vor impresiona, cu siguranță, pe cei care le vor gusta. Dacă îți plac preparatele cu combinații de arome interesante, ai mai putea încerca rețetele noastre de:

Poftă bună!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi