Pui cu dulceață de ardei iute: Rețeta cu care-ți vei impresiona invitații | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui cu dulceață de ardei iute: Rețeta cu care-ți vei impresiona invitații

Rețetă
Mică
Gata în
70 min.
Porții
8

Rețete cu carne de pui sunt preferatele bucătarilor, fie ei amatori ori profesioniști. Se prepară rapid și, de cele mai multe ori, destul de ușor. Cei care consideră carnea de pui plictisitoare, probabil nu au găsit încă rețeta potrivită.

Dacă ai invitați pe care i-ai mai auzit plângându-se de cât de fade li se par felurile de mâncare cu carne de pui, această rețetă este perfectă pentru a-i impresiona. Combinația de dulce și picant le va încânta papilele gustative și li se va părea oricum numai fadă nu. Nu ai nevoie decât de câteva minute pentru a pregăti toate ingredientele, iar apoi tot ce trebuie să faci este să aștepți ca mâncarea să fie gata.

Ingrediente

aripioare

Mod de preparare

  • Pasul 1: Se preîncălzește cuptorul la 200°C.
  • Pasul 2: Condimentează pulpele de pui cu sare și piper și așază-le într-o tavă suficient de mare.
  • Pasul 3: Amestecă dulceața de ardei iute, muștarul și mierea într-un bol și toarnă compoziția obținută peste pulpele de pui. Asigură-te că acestea sunt unse uniform.
  • Pasul 4: Dă la cuptor pentru o oră sau până când carnea este gătită în totalitate.

Sugestii de servire

Pulpele de pui sunt vedeta acestei mese, așa că nu este nevoie de garnituri complicate. O salată simplă de legume este perfectă pentru a contrabalansa gustul picant al cărnii. Alte garnituri pentru care poți opta sunt orezul gătit în stil asiatic ori legume la cuptor.

Ca sos, le poți oferi invitaților tăi aceeași dulceață de ardei iute pe care ai folosit-o în rețetă. O altă variantă ar fi sosul cu smântână. Este simplu de preparat. Ai nevoie de smântână, câțiva căței de usturoi, un pic de zeamă de lămâie, sare și piper. Amesteci toate ingredientele și gata. În loc de smântână, poți folosi iaurt grecesc.

Dacă vrei, poți prepara pulpele și pe grătar, caz în care ar trebui să așezi alături și niște știuleți de porumb, pe care îi vei servi apoi unși cu unt. La fel de delicioase ar fi și niște ciuperci la grătar.

Sugestii de personalizare a rețetei

Pulpele pot fi înlocuite cu orice alt tip de carne. Poți opta pentru piept de pui, aripi sau chiar un pui întreg, cu condiția, bineînțeles, să ajustezi cantitatea ingredientelor și timpul de gătire. Un piept de pui gătit prea mult, de exemplu, va fi prea tare și nici nu va avea un gust prea bun.

Dacă te grăbești, poți folosi pulpe dezosate, care se vor găti mai repede. Indiferent de tipul de carne ales, nu uita să lași friptura să se odihnească înainte de o servi.

Rețeta de dulceață de ardei iute

Pentru a oferi rețetei o notă personală, poți prepara chiar tu dulceața de ardei iute. Nu este dificil de făcut și nici nu necesită ingrediente complicate. Trebuie doar să ai timpul necesar. Ai nevoie de:

  • 600 g de ardei iute
  • 300 g de zahăr
  • 5 g de sare
  • 300 ml de oțet

Curăță ardeiul (este indicat să porți mănuși) și toacă-l mărunt. Într-o oală, pregătește siropul de zahăr și oțet. Adaugă ardeiul și sarea și lasă amestecul să mai fiarbă timp de aproximativ 30 de minute, la foc mediu, amestecând din când în când. Când dulceața este gata, las-o să se răcească 1 - 2 ore înainte de a o pune în borcane sterilizate.

Dacă ți-e teamă că va fi prea iute, poți înlocui o parte din cantitatea de ardei iute cu ardei kapia. Gustul iute nu ar trebui să te sperie. Mâncărurile iuți sau picante, consumate în cantități moderate, pot avea efecte benefice asupra sănătății tale. Pentru a enumera doar câteva dintre acestea: ajută la pierderea în greutate, contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și susțin flora intestinală.[1]
Dulceața de ardei iute este delicioasă consumată alături de fripturi, reci sau calde, dar și aperitive ori în sandvișuri.

Alte rețete pe care ar trebui să le încerci

Iată alte câteva rețete cu carne de pui care vor fi pe placul chiar și celor mai mofturoși invitați. Unele sunt un pic mai complicate, altele mai simple, dar toate sunt delicioase.

Poftă bună!

Bibliografie:

  1. “5 Benefits of Eating Spicy Food.” Cleveland Clinic, 2 Aug. 2021, health.clevelandclinic.org/is-spicy-food-good-for-you/. Accessed 22 Feb. 2022.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi