Tajine de pui cu cartofi. O rețetă orientală simplă și aromată | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Tajine de pui cu cartofi. O rețetă orientală simplă și aromată

Rețetă
Ușoară
Gata în
140 min.
Porții
4

Deja nu mai este un secret faptul că străbatem gastronomia internațională în lung și-n lat, în căutarea celor mai delicioase și apetisante rețete cu pui. Și astăzi te vom purta prin aromele bucătăriei marocane și îți vom prezenta rețeta de tajine de pui cu cartofi, preluată din cărțile de bucate orientale.

Rețeta de tajine de pui este una extrem de simplă, iar gustul absolut divin, datorat în mare parte varietății de condimente cu care se mândrește gastronomia marocană. Denumirea acestui preparat vine, în fapt, de la vasul special din lut în care este gătită mâncarea. Tajine de pui este similară tocăniței de pui gătite la foc mic, din care rezultă o carne de pui fragedă cu legume și sos.

Te invităm să descoperi în rândurile de mai jos cum poți prepara una dintre cele mai gustoase rețete orientale, o mâncare atât de familială în bucătăriile din Africa de Nord, Algeria, Tunisia sau Maroc!

Ingrediente pentru tajine de pui

Din ingredientele de mai jos vei obține 4 porții delicioase de tajine de pui, însă dacă o familie mult mai numeroasă se va bucura de aceste arome orientale, poți dubla cantitățile de ingrediente. Iată de ce vei avea nevoie pentru această rețetă marocană:

  • 1 kg de carne de pui, fie el întreg sau pulpe de pui superioare
    Fragedo
  • 1 linguriță rasă de boia dulce
  • 1 linguriță rasă de curcuma
  • 1 linguriță de cardamom
  • 1 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • Puțin șofran, după gust
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de pudră de ghimbir
  • 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1 cană cu supă de pui sau apă călduță
  • 2 cepe mici
  • 5-6 cartofi medii

Mod de preparare pentru tajine marocan

Cu asemenea listă de ingrediente, nu mai încape vorbă că deja îți imaginezi aromele acestui preparat apetisant! Carnea suculentă de pui și gustul aromat al condimentelor vor transforma acest preparat de origine marocană într-unul dintre preferatele familiei. Iată cât de simplu poți prepara tajine de pui după rețeta orientală!

  1. Pentru început, pune toate condimentele într-un vas, respectiv curcuma, boiaua, semințele de cardamom și șofranul, apoi transformă-le în pulbere cu un mojar. Adaugă peste acestea sare, piperul și pudra de ghimbir, urmate de 2-3 linguri de ulei și 2-3 linguri de supă. Amestecă bine totul până când obții o pastă omogenă.
  2. Dacă optezi pentru un pui întreg, trebuie să tranșezi puiul în bucăți, pe care să le ungi cu jumătate sau trei sferturi din pasta obținută. Pune apoi bucățile de pui într-un vas cu folie de plastic și bagă vasul la frigider pentru cel puțin 1 oră.
  3. Între timp, curăță cepele și taie-le rondele. A venit rândul cartofilor, care se vor curăța și se vor tăia în cubulețe potrivite. Apoi aceștia se vor amesteca cu pasta rămasă.
  4. Ulterior, odată ce ai scos bucățile de pui de la frigider, pune-le la călit în 2-3 linguri de ulei. Când acestea s-au rumenit bine pe ambele părți, adaugă în cratiță și rondelele de ceapă, apoi mai lasă totul pe foc pentru 2-3 minute.
  5. Pune în vasul tajine sau într-un vas din lut bucățile de pui rumenite, peste care se vor adăuga rondelele de ceapă călite, alături de uleiul din tigaie și cubulețele de cartofi. La final toarnă cu grijă 1 cană cu supă sau cu apă călduță.
  6. Acoperă vasul cu capac și introdu-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute - 1 oră. Acum poți servi preparatul cu poftă alături de cei dragi, căci este atât de aromat!

Trucuri pentru o mâncare de cartofi cu pui delicioasă

Unul dintre secretele principale ale acestei rețete cu pui este cu siguranță vasul de tajine, special conceput pentru acest tip de preparat din bucătăria Marocului. Desigur, dacă nu dispui de un astfel de vas, poți folosi cu încredere un vas din lut. Mai mult, gătește tajine de pui cu cartofi la foc mic, căci doar așa vei obține un preparat gustos și aromat.

Poți folosi pentru această rețetă cu pui și un pui întreg, însă pentru a reduce timpii de preparare ai rețetei, sugestia noastră este să alegi pulpele de pui superioare sau chiar și aripioare de pui secționate Fragedo, pentru a nu mai fi nevoie să tranșezi puiul, mai ales dacă ești novice în ale bucătăritului.

Rețeta tradițională de tajine de pui se prepară, de regulă cu cartofi mici. Prin urmare, poți alege să înlocuiești cartofii medii cu 1 kg de cartofi mici, pe care nu va mai fi nevoie să-i tai cubulețe și care pot fi adăugați întregi în mâncarea de cartofi cu pui.

Alte rețete care ți-ar putea plăcea

Dacă te pasionează bucătăria internațională, mai avem pentru tine câteva rețete cu carne de pui, care să facă deliciul meselor de prânz în familie. Iată ce mai poți integra în meniul zilnic:

Adu și tu aromele bucătăriei marocane la tine în bucătărie și surprinde-i pe cei din familie cu o masă orientală pe cinste. Doar te-ai convins de cât este de simplu să prepari un asemenea dish!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi