Deja nu mai este un secret faptul că străbatem gastronomia internațională în lung și-n lat, în căutarea celor mai delicioase și apetisante rețete cu pui. Și astăzi te vom purta prin aromele bucătăriei marocane și îți vom prezenta rețeta de tajine de pui cu cartofi, preluată din cărțile de bucate orientale.
Rețeta de tajine de pui este una extrem de simplă, iar gustul absolut divin, datorat în mare parte varietății de condimente cu care se mândrește gastronomia marocană. Denumirea acestui preparat vine, în fapt, de la vasul special din lut în care este gătită mâncarea. Tajine de pui este similară tocăniței de pui gătite la foc mic, din care rezultă o carne de pui fragedă cu legume și sos.
Te invităm să descoperi în rândurile de mai jos cum poți prepara una dintre cele mai gustoase rețete orientale, o mâncare atât de familială în bucătăriile din Africa de Nord, Algeria, Tunisia sau Maroc!
Din ingredientele de mai jos vei obține 4 porții delicioase de tajine de pui, însă dacă o familie mult mai numeroasă se va bucura de aceste arome orientale, poți dubla cantitățile de ingrediente. Iată de ce vei avea nevoie pentru această rețetă marocană:
Cu asemenea listă de ingrediente, nu mai încape vorbă că deja îți imaginezi aromele acestui preparat apetisant! Carnea suculentă de pui și gustul aromat al condimentelor vor transforma acest preparat de origine marocană într-unul dintre preferatele familiei. Iată cât de simplu poți prepara tajine de pui după rețeta orientală!
Unul dintre secretele principale ale acestei rețete cu pui este cu siguranță vasul de tajine, special conceput pentru acest tip de preparat din bucătăria Marocului. Desigur, dacă nu dispui de un astfel de vas, poți folosi cu încredere un vas din lut. Mai mult, gătește tajine de pui cu cartofi la foc mic, căci doar așa vei obține un preparat gustos și aromat.
Poți folosi pentru această rețetă cu pui și un pui întreg, însă pentru a reduce timpii de preparare ai rețetei, sugestia noastră este să alegi pulpele de pui superioare sau chiar și aripioare de pui secționate Fragedo, pentru a nu mai fi nevoie să tranșezi puiul, mai ales dacă ești novice în ale bucătăritului.
Rețeta tradițională de tajine de pui se prepară, de regulă cu cartofi mici. Prin urmare, poți alege să înlocuiești cartofii medii cu 1 kg de cartofi mici, pe care nu va mai fi nevoie să-i tai cubulețe și care pot fi adăugați întregi în mâncarea de cartofi cu pui.
Dacă te pasionează bucătăria internațională, mai avem pentru tine câteva rețete cu carne de pui, care să facă deliciul meselor de prânz în familie. Iată ce mai poți integra în meniul zilnic:
Adu și tu aromele bucătăriei marocane la tine în bucătărie și surprinde-i pe cei din familie cu o masă orientală pe cinste. Doar te-ai convins de cât este de simplu să prepari un asemenea dish!