Pui în stil marocan cu măsline și lămâie | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui în stil marocan cu măsline și lămâie

Rețetă
medie
Gata în
120 min.
Porții
6

Descoperă astăzi rețeta noastră de pui în stil marocan cu măsline și lămâie, un fel de mâncare potrivit pentru un prânz copios în familie. Aromele orientale se întrepătrund cu puiul fraged, lămâia acrișoară și măslinele, iar condimentele adaugă savoare, parfum și culoare preparatului.

Despre bucătăria marocană

Mâncarea este o tradiție și o artă în Maroc, o țară fascinantă și pestriță din punct de vedere cultural. Gătită de gospodine în cuptoare de pământ sau de maeștri bucătari în cadrul festinurilor cu tentă ritualică (vase de argint cu apă parfumată pentru curățarea degetelor, binecuvântări religioase, așezarea musafirilor la mese joase, pe saltele sau perne etc.), mâncarea marocană este delicioasă și condimentată.

Printre aromele predominante se întâlnesc șofranul, coriandrul, ghimbirul, chimionul, piperul, ceapa, usturoiul sau măghiranul, în combinație cu uleiul de măsline, menta sau lămâia. Pe de altă parte, deserturile sunt parfumate și aromate cu scorțișoară, trandafiri, miere, portocale, mentă sau anason. Pita nu lipsește de pe masă, la fel și fructele proaspete, precum feliile de pepene, rodiile, curmalele sau perele.

Prânzul este masa principală a zilei, unde miresmele și gusturile orientale se împletesc armonios. Salatele calde sau reci, tocanele, fripturile de pui sau miel și cuscusul de legume sunt nelipsite, iar ceaiul de mentă și prăjiturile cu miere și migdale completează deliciul la final. Se pot observa, astfel, influențele arabe, spaniole și evreiești în ceea ce privește bucătăria marocană.

Pui în stil marocan cu măsline și lămâie

Această rețetă din carne de pui este o adaptare a celebrelor Tajine de pui cu măsline și lămâi murate, un fel de mâncare frecvent gătit în bucătăria marocană și foarte gustos. În funcție de preferințe, poți folosi piept sau pulpe de pui, iar carnea va fi fragedă și aromată, cu un gust acrișor, completat de savoarea măslinelor. Iată, în cele ce urmează, de ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii de preparare:

Ingrediente pentru 4-6 porții

  • 1 kg piept de pui sau 6-8 pulpe de pui Fragedo Family Pack
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 conserve de roșii în bulion
  • 200 g măsline verzi sau negre
  • 2-3 lămâi
  • Opțional - 50 g stafide pentru un gust mai dulce
  • Fire de șofran
  • Frunze de pătrunjel și coriandru
  • Sare după gust
  • 250-300 ml apă pentru fiert

Ingrediente pentru marinată

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță ghimbir
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță turmeric sau curcuma
  • 1 linguriță chimen
  • 2 lingurițe boia de ardei dulce sau 1 linguriță de paprika dacă preferi un preparat mai iute

Mod de preparare

  1. Spală, curăță și taie carnea de pui Fragedo în bucăți potrivite.
  2. Pregătește marinata amestecând toate ingredientele, apoi unge bucățile de pui și dă-le la frigider pentru o oră.
  3. Scoate carnea de la rece, apoi curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul, iar lămâile taie-le felii.
  4. Într-o tigaie adâncă, călește ceapa până se înmoaie, după care adaugă usturoiul și mai lasă 1-2 minute.
  5. Stinge totul cu roșiile în bulion, apoi adaugă lămâile, măslinele și, opțional, stafidele.
  6. Amestecă sosul, apoi adaugă și carnea în el, firele de șofran, frunzele de pătrunjel și coriandru. Potrivește gustul de sare.
  7. Adaugă apa și lasă totul la fiert la foc mediu, pentru ca ingredientele să se întrepătrundă bine. Alternativ, dacă ai posibilitatea, bagă tigaia la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40-50 de minute.
  8. Oprește focul după ce verifici carnea, care trebuie să fie bine făcută, și sosul, care trebuie să fie dens și aromat.
  9. Servește alături de orez, cartofi copți sau piure, salată sau cuscus. Poftă bună!

Alte rețete pe care merită să le încerci

Dacă ți-a plăcut rețeta noastră de pui în stil marocan cu măsline și lămâie, atunci cu siguranță tânjești după combinațiile inedite, cu gust picant sau dulce acrișor. Iată câteva rețete care îți vor delecta simțurile:

Bucătăria marocană este surprinzătoare, iar gustul de pui cu măsline și lămâi este inconfundabil. Încearcă rețeta noastră și bucură-te, împreună cu cei dragi, de prospețimea puiului Fragedo!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi