Cordon bleu din piept de pui: rețeta rapidă și sănătoasă | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Cordon bleu din piept de pui: rețeta rapidă și sănătoasă

Rețetă
Simplă
Gata în
45 min.
Porții
2

Unele preparate au denumiri care îți inspiră rafinament și înaltă calitate. Este de ajuns să auzi de cordon bleu ca să-ți imaginezi un preparat fin și gustos. Ei, bine, acest preparat cu origini franceze chiar este plin de savoare. Dacă ai mâncat cordon bleu până acum, probabil ai observat că acesta este, în fapt, o ruladă mică de carne, umplută cu brânză și șuncă. Cele trei ingrediente principale sunt delicioase și separat, dar combinate oferă un rezultat într-adevăr uluitor.

Cordon Bleu se poate face din carne de vițel, porc și pasăre. Pieptul de pui este o alegere bună, pentru că are o textură perfectă pentru rulare și se gătește foarte bine alături de cașcaval și șuncă. Știu că vrei să gătești și tu cordon bleu din piept de pui, așa că te invităm să descoperi tot ce trebuie să știi pentru a prepara unul perfect.

Ingrediente pentru cordon bleu din piept de pui

Poți considera cordon bleu un șnițel umplut cu cașcaval și șuncă. La început, se folosea carnea de vițel, dar rețeta noastră cu piept de pui este mai sănătoasă și se gătește rapid. În doar 45 de minute, te poți bucura de un fel de mâncare sățios și savuros. Pentru 2 porții ai nevoie de:

  • 2 bucăți de piept de pui dezosat Fragedo, de aproximativ 200 g fiecare;
  • 4-6 felii de șuncă (circa 80 g);
  • 4 felii de cașcaval;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de făină;
  • pesmet sau crutoane fărâmițate, pentru o textură mai crocantă;
  • ulei.

Mod de preparare pentru cordon bleu din piept de pui

  1. Amestecă pesmetul cu puțin ulei într-un castron și împrăștie-l pe fundul unei tăvi. Prăjește-l în cuptorul încins timp de 2-3 minute. Scoate-l și pune-l deoparte.
  2. Acum trebuie să pregătești pieptul de pui. Ia o bucată și tai-o pe lung, încercând să o desfășori cât mai mult. Repetă „operația” și cu a doua bucată de carne. Așază fiecare bucată de piept între două folii groase de plastic și bate-le cu un ciocan de șnițele ca să le frăgezești.
  3. Împăturește feliile de cașcaval și de șuncă o dată și pune-le peste pieptul de pui. Rulează felia de carne, astfel încât umplutura să stea înăuntru. Dacă este nevoie, folosește scobitori pentru a păstra carnea de pui rulată. Presară sare și piper după gust.
  4. Pregătește trei farfurii: una pentru ouăle bătute, alta pentru făină și a treia pentru pesmet. Trece bucățile de carne prin făină, apoi prin ou și, în final, prin pesmet. Stropește-le cu ulei și pune-le pe o tavă. Rețeta obișnuită presupune prăjire în baie de ulei, însă noi îți propunem o alternativă mai sănătoasă: coacerea la cuptor timp de 25-30 minute sau până când observi că sunt bine pătrunse la interior și aurii la exterior.
  5. Scoate bucățile de cordon bleu din cuptor și lasă-le câteva minute să se răcorească, timp în care mirosul lor îți va trezi pofta.

Sfaturi pentru cel mai gustos cordon bleu din piept de pui

După cum ai observat, nu este greu să gătești cordon bleu la tine acasă. Însă, ca la orice rețetă, detaliile fac diferența. Următoarele sfaturi te ajută să obții un preparat delicios care să-ți bucure papilele gustative și să-i facă pe ceilalți să-ți admire calitățile culinare. Iată ce trebuie să ții minte:

  • Nu bate carnea prea tare, pentru că riști să o rupi sau să o transformi în pastă; o bucată de piept de pui ruptă nu va ține cașcavalul și șunca laolaltă, iar rezultatul va fi dezamăgitor din punct de vedere estetic;
  • Pune cașcavalul deasupra șuncii, pentru un aspect mai plăcut și un risc redus de scurgere prin carne în tavă;
  • Trece pieptul de pui de două ori prin făină și ou; în acest mod, vei obține un strat mai uniform, mai gustos și mai plăcut din punct de vedere al texturii. Așadar, ordinea corectă este făină–ou–făină–ou–pesmet. Motivul pentru care nu treci bucata de carne prin pesmet de două ori este evitarea formării unei cruste prea tari;
  • Nu înțepa carnea cu furculița când o transferi în tava pentru copt sau când vrei să verifici dacă este bine făcută. Folosește un clește sau o spatulă pentru transfer și o scobitoare pentru verificarea nivelului de gătire. Carnea trebuie făcută bine, altfel cordon bleu nu este gustos și poate provoca indigestie sau probleme de sănătate.

Alte rețete savuroase cu piept de pui

Pieptul de pui este sănătos și „versatil“, de aceea, îți recomandăm să-l consumi des, în preparate diverse. În câte moduri poți găti pieptul de pui? Ei bine, răspunsul la această întrebare nu este exact. Există sute de rețete pe care le poți pune în practică acasă. Iată câteva care te vor face să te lingi pe degete:

Ai văzut cât de ușor este să prepari cordon bleu? Pune-ți abilitățile de bucătar la lucru și bucură-te de savoarea pieptului de pui umplut cu șuncă și cașcaval!

meta descriere: Vrei să gătești un delicios cordon bleu din piept de pui? Descoperă care sunt ingredientele necesare și modul de preparare și află sfaturi utile.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane