Pui Tikka Masala, învață să prepari o rețetă delicioasă de pui în stil indian | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui Tikka Masala, învață să prepari o rețetă delicioasă de pui în stil indian

Rețetă
Mediu
Gata în
50 min.
Porții
4

Rețeta de pui Tikka Masala ori gătit în stil indian este perfectă pentru zilele în care vrei să alungi monotonia culinară. Preparatul este popular și apreciat în întreaga lume pentru explozia de mirodenii, culori și arome intense. Faimosul mixt este inspirat de incredibila Indie, însă a fost creat în restaurantele indiene din Marea Britanie. Secretul acestui preparat stă în sosul bogat, cremos de roșii și în condimentele exotice. Totuși, nu trebuie să fii un expert în bucătăria indiană pentru a obține o rețetă apetisantă, ci să cunoști cea mai bună modalitate de preparare.

Ingrediente pentru pui Tikka Masala

  • 4 pulpe de pui dezosate și fără piele Fragedo;
  • 200 g de iaurt;
  • o jumătate de linguriţă de pulbere de usturoi;
  • o jumătate de linguriță de pudră de ghimbir;
  • o jumătate de linguriță de boia de ardei iute;
  • o jumătate de linguriță de turmeric;
  • o linguriță coriandru boabe măcinate;
  • sare și piper.

Ingrediente pentru sos

  • 50 g de unt;
  • o ceapă;
  • o cană de piure de roșii;
  • câteva linguri de smântână de gătit;
  • o linguriță de turmenic;
  • o linguriță de coriandru boabe măcinate;
  • linguriță grama masala;
  • sare.

Pui Tikka Masala

Mod de preparare pentru rețeta de pui Tikka Masala

  1. Prepară un sos din iaurt și toate condimentele (pudra de usturoi, pudra de ghimbir, boia iute, turmeric, coriandru, sare și piper)
  2. Taie pulpele de pui cubulețe și integrează-le în sosul pe bază de condimente. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă carnea să stea la marinat timp de câteva ore.
  3. După marinare, prăjește carnea într-o tigaie, rumenind bucățile pe ambele părți. Scoate-o pe un platou și las-o deoparte la răcit.
  4. Între timp, pregătește sosul pentru rețeta de pui Tikka Masala. Topește untul în tigaie și sotează ceapa până când devine sticloasă. După aceea adaugă peste ea turmericul, coriandrul, garam masala, sarea și piureul de roșii. Amestecă totul bine și mai lasă la foc potrivit încă 2-3 minute. Apoi incorporează și smântâna de gătit.
  5. La final pune carnea rumenită și potrivește de gust. Mai lasă 10 minute la foc mic. Opțional poți să presari pătrunjel proaspăt pentru decor.

Cum se servește Tikka Masala?

Puiul preparat în stil indian ori Tikka Masala se poate servi cu Naan (pâine indiană), lipie indiană ori alături de o porție de orez simplu. Rețeta pe bază de bucăți de pui, marinate în iaurt și condimente mai poate fi servită cu coriandru proaspăt ori frunze de mentă și felii de lămâie.

Diferența dintre pui Tikka și Tikka Masala

Dacă ai auzit până acum ambele denumiri, cu siguranță ai avut o stare de confuzie culinară. Ei bine, nu este vorba despre aceeași rețetă, ci sunt două preparate ușor diferite. Ambele sunt de origine indiană și au la bază delicioasele bucăți de pui, însă ceea ce le diferențiază sunt condimentele folosite. Tikka Masala se prepară aproape la fel ca puiul indian Tikka, însă este mult mai picant fiindcă are în compoziție sosul masala, dar și alte condimente.

Încearcă și alte rețete cu specific indian

Te numeri printre pasionații bucătăriei indiene? Atunci cu siguranță nu îți vei dori să te oprești la o singură rețetă, ci vei vrea să testezi și altele la fel de gustoase precum Tikka Masala.

Rețeta de pui Tikka Masala te va surprinde cu combinația explozivă de condimente, așa că o vei trece mai curând decât crezi din nou pe lista de gătit.

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane